Catalunya supera els 14 milions de vacunes contra la covid administrades

Un 76,8% de la població ja té la pauta completa de vacunació i el 30,9% el 'booster'

Catalunya ha superat ja els 14 milions de vacunes administrades, tant en els punts de vacunació com en els centres d’Atenció Primària, els hospitals i d’altres punts que el sistema ha preparat durant aquests mesos.

Actualment, un 76,8% de la població, ja té la pauta completa de vacunació i un 30,9% de ciutadans ja estan vacunats amb la dosi de record. Fins al moment s’han administrat un total de 5.509.331 segones dosi i 2.206.329 de dosis de record. Les primeres dosis administrades han estat de 6.367.329.

Aquesta setmana, només de dilluns a divendres, s’han administrat 260.169 dosis de vacunes, de les quals 191.787 corresponen a la dosi de record, 38.877 han estat primeres dosis i 29.505 són segones dosis. 

Amb l’obertura de les escoles, dels centres educatius i de la tornada a la feina després del parèntesi de les festes de Nadal i amb l’expansió actual de la variant òmicron, més contagiosa que la variant Delta, és imprescindible aconseguir un alt percentatge de persones amb una tercera dosi de reforç.

Actualment, a Catalunya es pot vacunar qualsevol persona major de 5 anys demanant cita i hora per vacunar-se al web vacunacovidsalut.cat. Hi ha cites disponibles arreu del territori durant tot el mes de gener. La vacunació és el factor clau per reduir les complicacions de la covid.

Les persones que hagin donat positiu en covid-19 o estan fent quarantena no es podran vacunar fins passades 4 setmanes després de la recuperació de la malaltia. Cal recordar que si són dosis de record (en els grups oberts) han d'haver passat 6 mesos després de la darrera dosi de vacunes si són d'ARNm  (Pfizer o Moderna) o 3 mesos després de vacunes d'Adenovirus (AstraZeneca o Janssen).

En cas de ser contacte estret i no haver patit la malaltia, podran demanar dia i hora per vacunar-se un cop finalitzada la quarantena, amb els mateixos criteris després de la darrera dosi si són dosis de record.