Mor una anciana de 83 anys en l'incendi d'un habitatge a Malgrat de Mar

Ha cremat totalment un dels pisos de la quarta planta d’un edifici de vuit plantes

Els Bombers de la Generalitat van rebre l’avís ahir a les 20.51 hores de la nit de l'incendi d’habitatge en un edifici 8 plantes situat al número 2 del carrer Manuel de Falla de Malgrat de Mar (Maresme).

A l’arribada dels efectius al lloc, que hi van desplaçar 15 dotacions terrestres, l’incendi estava totalment desenvolupat a un dels pisos de la quarta planta de l’edifici. Aquest va cremar totalment i el foc es va propagar per l’escala i també a través del pati de llums a un dels pisos de la sisena planta. Al pis sinistrat de la quarta planta hi havia una gran càrrega de combustible, que en va dificultar la seva extinció. Al seu interior, els Bombers hi van localitzar una dona de 83 anys sense vida.

Al voltant de les 22.15 hores, l’incendi del quart pis estava sota control, encara amb punts calents, i poc abans de les 23.00 hores, els efectius donaven també per apagades la resta de zones on havia propagat el foc.

Preventivament, totes les persones de l’edifici van ser desallotjades i van ser reubicades a un hotel per passar-hi la nit. Cap d'elles va resultar ferida. 

En el pis sinistrat hi havia una important sobrecàrrega que feia perillar l’estructura de l’edifici. Per això, s’hi van desplaçar també efectius del Grup Operatiu de Suport (GROS) dels Bombers de la Generalitat per ajudar a retirar part del contingut de l’immoble amb l’objectiu d’alleugerir el pes i assegurar el forjat, així com per poder remullar els punts calents que hi quedaven. Les tasques s’han allargat fins al voltant de les 4 de la matinada.

Durant la nit, preventivament s’ha quedat un retén de Bombers al lloc i, aquest matí, junt amb l’arquitecte municipal, s’ha fet la revisió de l’edifici i s’ha descartat afectació estructural. De moment, però, els veïns dels pisos de l’escala A no podran tornar als seus habitatges.  

En aquests moments, els Mossos d’Esquadra ja han pogut accedir al pis per dur a terme la retirada del cos i procedir amb la investigació de les causes de l’incendi.   

Al lloc també van treballar tres unitats del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) i efectius de la Policia Local.