Tossa de Mar converteix l'antic registre civil en un pis de lloguer social

El consistori preveu fer-ne un altre al costat, on hi havia el jutjat de pau

Tossa de Mar (Selva) tindrà ben aviat un nou pis dins de la xarxa d'habitatge públic. Es tracta d'un espai de 35 metres quadrats que tindrà una cuina-menjador, una habitació i un lavabo que el consistori preveu posar a disposició de famílies que es troben en situació vulnerable. Aquest pis es situarà al carrer de l'Església, en els baixos on abans hi havia les oficines del registre civil.

Per aconseguir remodelar aquest pis, el consistori ha hagut de traslladar aquestes oficines a l'antic ajuntament, que es troba just al davant del local que ara queda lliure. A més, el consistori també hi ha traslladat el jutjat de pau, que estava en els mateixos baixos que el registre civil. En aquest espai, el consistori també preveu fer-hi un segon habitatge amb els mateixos metres quadrats.

En aquesta primera fase, l'Ajuntament ha aprofitat una partida de romanent de tresoreria per tirar endavant les obres. El consistori preveia destinar-hi 50.000 euros, però després de licitar el projecte l'empresa guanyadora ha presentat una proposta per fer-ho per 34.869 euros. A més, des de la Diputació de Girona han donat una subvenció de 15.000 euros per poder reformar el pis i l'ajuntament només haurà de destinar-hi uns 19.000 euros.

L'exalcaldesa i ara regidora de Governació, Patrimoni i Salut, Imma Colom ha avançat que l'estalvi que generarà aquest projecte, conjuntament amb una altra partida de romanent permetrà que el govern local ja prepari el segon projecte per poder-lo licitar al llarg del 2022. De fet, Colom ha recordat que aquest any el govern espanyol també permet incomplir la regla de despesa i això permetrà dedicar una partida de romanent a la segona fase del projecte per tenir el segon pis.

Colom ha defensat la importància de tenir aquests dos pisos per a lloguer social i també per a emergències d'habitatges. Colom ha apuntat que fins ara quan una família quedava al carrer només podien oferir-li una pensió que hi ha al municipi que està oberta tot l'any. Ara, però, amb el nou pis es podrà donar una resposta "digna" a les famílies.

La regidora ha destacat la importància de tenir aquests pisos en un moment en què la crisi social torna a despuntar a causa de la pandèmia. Per aquest motiu, el consistori de Tossa de Mar ha avançat que treballa per incorporar més edificis al parc públic d'habitatge. De cara a un futur també es planteja reformar Ca la Mestra, un edifici que està al costat de les antigues escoles i que també desperta molt d'interès a l'ajuntament.