'El patio de armas no es lugar para payasadas'

Els militars han justificat així la seva negativa per instal·lar la carpa del Festival de Circ de Figueres al Castell de Sant Ferran

El director del Festival Internacional del Circ de Figueres, Genís Matabosch, ha volgut avui explicar els motius reals per els quals el consorci del Castell de Sant Ferran no han permès la instal·lació de les carpes a la fortificació.

Citant paraules del president del consorci, el militar a la reserva Damià Abella: "El patio de armas (del Castell de Sant Ferran) no es lugar para payasadas". Amb tot, Matabosch també ha assegurat que el consorci tampoc els permetia emprar els camps del fossar com aparcament de turismes "ni tampoc utilitzar el nom del castell" a les notes de premsa del festival. El director de l'esdeveniment també ha explicat com les darreres setmanes els militars van prohibir l'accés a les instal·lacions.

Des del consorci es van esgrimir teories les quals asseguraven que les carpes al pati d'armes podrien causar desperfectes al castell o que podrien posar en perill la seguretat dels seus assistents. En aquest sentit Matabosch ha qualificat els motius de consorci de ser "esperpèntiques" i és que el mateix enginyer especialista en carpes de circ encarregat del projecte, Jordi Valiente, en cap moment va rebre una sola esmena.

"No m'han donat cap mena de recomanació tècnica que advertís d'algun possible perill", ha explicat Valiente. Amb tot, el director del festival ha demanat formalment la dimissió del president del consorci, Damià Abella.