Un detingut per cometre dos robatoris amb violència i intimidació a taxistes de Girona

Els feia anar fins a Vila-roja i un cop allí els agredia o amenaçava

Els Mossos d’Esquadra van detenir el dia 30 de desembre un home de 34 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Manresa, com a presumpte autor de dos delictes de robatori amb violència i intimidació.

El passat 25 de desembre pels volts de les 4 de la matinada, un taxista que es trobava fent el servei a la plaça Ramon Folch de Girona va observar una noia que baixava d’un vehicle i es dirigia al seu taxi. La noia li va demanar al conductor que la portés fins al pavelló esportiu del barri de Vila-roja.

Durant el trajecte, el taxista va adonar-se que el vehicle del qual havia baixat la noia l’estava seguint. Quan el conductor va arribar al pavelló, va activar el tancament de les portes perquè patia per la integritat d’ella, però la noia el va desactivar i va sortir del taxi per dirigir-se a l’altre vehicle.

Tot seguit el conductor de l’altre vehicle va pujar al taxi i va agredir al taxista amb una barra de ferro per sostreure-li el mòbil, tres-cents euros en efectiu, el datàfon i la cartera. El segon dels fets va tenir lloc l’endemà cap a mitjanit. Un taxista que es trobava treballant per Girona va recollir un individu que li va demanar que el portés al mateix pavelló de Vila-roja.

En arribar al destí, el client li va treure un ganivet de grans dimensions i li va sostreure una tauleta electrònica de pagament que portava el vehicle.

La Unitat d’Investigació va concloure que el robatori als dos taxistes havia estat perpetrat la mateixa persona. La investigació va permetre el passat 30 de desembre la localització i detenció del presumpte autor dels fets.

El detingut, a qui li consten antecedents, va passar el dia 1 de gener a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Girona el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.