Més d'un centenar de veïns de Bàscara tornen a tallar l'N-II

Els concentrats han ocupat la calçada durant una hora

L'aturada s'ha produït sense incidents i es repetirà de forma indefinida -de dilluns a divendres- fins que hi hagi una solució. "Portem anys sense que ningú hagi fet res al respecte", es queixava Antònia Batllori, que es trobava a primera fila. També ha dit que vol pensar que els camions de gran tonatge deixaran de passar pel centre de Bàscara abans d'un mes, tal com va anunciar la setmana passada el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila.

La paciència d'aquests veïns s'ha esgotat i per això han decidit passar a l'acció. Porten molts anys patint les conseqüències de tenir una via tan transitada al centre. Antònia Moreno, veïna del municipi, explica que a vegades s'ha d'esperar més de deu minuts perquè els camions la deixin creuar pel pas de vianants i alguns cops fins i tot s'ha de posar a la mateixa calçada perquè no li fan cas. "Els camions circulen molt ràpid", es queixa i reclama una solució perquè no hi hagi més víctimes mortals.

La mort d'una veïna de 60 anys del municipi en un accident dijous passat a l'N-II a l'alçada de Vilamalla va fer sortir als veïns al carrer per exigir una solució. Des de llavors estan decidits a continuar amb les protestes. Aquest matí, també s'ha fet a l'Ajuntament una reunió informativa a porta oberta amb veïns, representants de la Generalitat i el mateix alcalde, Lluís Lloret.