L'atur augmenta en 2.088 persones i acumula 61.977 a la demarcació de Girona

L'increment del nombre d'aturats en relació amb el desembre és el més baix dels últims cinc anys

A Girona, l'increment de l'atur el gener ha estat de 2.088 persones fins acumular una nova xifra rècord de 61.977 persones a les oficines del SOC, després d'un creixement percentual en relació amb el desembre del 3,49%.

A les comarques gironines, el nombre de contractes el gener han sumat 12.491 actes, cosa que suposa un creixement de 1.831 contractes en relació amb el desembre, amb un increment percentuals del 17,18%. Si la comparació es fa en relació amb el gener de l'any passat, el nombre de contractes ha crescut de 742 actes, un 6,32% més.

Xifres generals

El primer mes de l'any ha suposat fixar de nou un rècord en relació amb el nombre d'aturats registrats a Catalunya. L'any passat, els mesos que van marcar els sostres de la sèrie van ser el febrer, l'octubre i el novembre. Aquest rècord també el comparteixen les quatre demarcacions que hi ha a Catalunya on totes elles han tocat màxims en atur registrat.

Tot i aquest escenari de rècords i d'increments, la sèrie del Ministeri indica que els mesos de gener són mesos que la desocupació sempre registra augments del nombre de persones desocupades, com a conseqüència de la fi dels contractes del sector serveis per cobrir la campanya de Nadal. No obstant això, aquest mes de gener s'ha registrat l'increment de menys intensitat que s'ha vist des de l'any 2007, previ a l'inici de la crisi, quan el creixement va ser del 0,23%.

En xifres absolutes, aquest mes de gener, amb 14.861 persones més a l'atur, també és la xifra més baixa de les que s'ha registrat des de l'any 2007. Aquell gener, l'atur va augmentar de tan sols 599 persones.