Projecte LOLA programa xerrades i projeccions animalistes a Figueres pel proper gener

L'entitat manté converses amb l'Ajuntament de Girona per a celebrar-hi activitats

L’Associació Projecte LOLA, amb seu a Girona, inicia les xerrades animalistes i ho fa carregada d'activitats per a aquest 2022. D'entrada ha creat una programació de xerrades, conjuntament amb l'Ajuntament de Figueres (Alt Empordà), que es duran a terme a La Casa dels Animals, mitjançant les quals es podran conèixer de ben a prop, algunes de les principals entitats animalistes del país i es tractaran diferents problemàtiques i les seves possibles solucions.

Un dissabte al mes, l’Auditori Caputxins de Figueres serà el punt de trobada per a totes les persones que vulguin conèixer la feina que duen a terme altres entitats i compartir experiències. "Volem crear una xarxa que ens ajudi a millorar la nostra feina en defensa dels animals, tant si parlem d’una persona interessada en un tema concret, com d'activistes, tècnics de serveis socials o mediambientals i, per descomptat, membres actius d’entitats. És la primera vegada que s’organitza un cicle com aquest a l’Alt Empordà i estem molt satisfetes de la resposta de les entitats amigues convidades, que ens han confirmat la seva assistència de forma totalment desinteressada i sense pensar-s’ho dues vegades, tot sabent que Figueres aposta per crear una ciutat amiga dels animals”, comenta Maria Sànchez, presidenta de Projecte LOLA.

El 8 de gener és la data de la primera xerrada del cicle, de la mà de SOS MININUS, l'associació que gestiona les colònies ferals a Figueres. "Durant tot l’any ens visitaran entitats de primer ordre, com ara la Fundació FAADA que explicarà el seu programa d'ajuda per a les persones en situació de vulnerabilitat amb animals a càrrec seu; la Fundació Daina/SPAM, que són experts en la gestió dels Centres d’Acollida d’Animals o Núria Querol per parlar de la violència vicària cap als animals com una forma de control familiar, entre moltes altres ponents”, afirmen les responsables de LOLA.

D'altra banda, l'entitat animalista gironina també ha creat sinergies amb CineClub Diòptria i La Cate perquè el 9 de febrer, pocs dies abans del lliurament dels premis Goya, es projectarà el documental de l’orca Ulisses, que és candidat a aquests premis. A aquesta projecció hi assistirà el seu protagonista i amic de Projecte Lola, Albert López, que obrirà un debat, posterior a la projecció, sobre els animals en captivitat en el qual també hi participarà Maria Sànchez.

“Com a Projecte LOLA, la sensibilització és un dels punts clau de la nostra raó de ser i estem encantades de poder fer-ho a Figueres, ja sigui conjuntament amb el seu Ajuntament com amb els companys de Cineclub Diòptria. A més, ja estem treballant amb l’Ajuntament de Girona per portar el cicle també cap a aquesta ciutat. I és que volem que aquest any sigui el de la nostra expansió. Esperem fer públiques noves dates i detalls ben aviat”, conclouen des de l’entitat animalista.

L’assistència a totes les activitats serà gratuïta, però caldrà inscripció prèvia per al control d’aforament. El cartell complet i més informació sobre totes les activitats es podran trobar a les xarxes socials de Projecte LOLA.