ACESA confirma que aixecarà barreres per evitar col·lapses i apel·la a la responsabilitat dels conductors

Josep Lluís Giménez ha assegurat que aquesta mesura suposarà entre 350.000 i 500.000 euros menys de recaptació

Per la seva banda els treballadors de les autopistes reclamen que les concessionàries Acesa i Aucat aixequin les barreres dels peatges per evitar col·lapses durant les jornades de vaga convocades a partir d'aquest divendres, dia que coincideix amb 'l'operació sortida' de la Setmana Santa. Malgrat això però, els sindicats temen que aquest anunci tingui un 'efecte crida' entre els conductors atrets per la gratuïtat de les vies i augmenti encara més el col·lapse que es pugi produir. Els representants dels treballadors han explicat també a l'ACN que creuen que la patronal aprofitarà la vaga per 'culpabilitzar els sindicats' d'aquest col·lapse. Estan cridats a la vaga més de 1.300 empleats de l'AP2, l'AP7, la C32 i la C33.

Els sindicats mantenen les convocatòries de vaga, que comencen aquest divendres i es repetiran també el diumenge i dilluns, després que els sindicats i l'empresa concessionària de les autopistes catalanes, Acesa i Aucat, no arribessin aquest dijous a cap acord malgrat reunir-se durant més de quinze hores amb la mediació del Departament de Treball.

Segons ha explicat a l'ACN el secretari general de la secció sindical UGT-ACESA, Joan Muntada, les negociacions s'han donat per trencades a quarts de cinc de la matinada per la 'immobilitat' de l'empresa. 'Malgrat les nostres propostes per apropar posicions' i trobar un acord d'última hora, l'empresa 'no va voler moure ni un mil·límetre' el seu posicionament, ha afegit.

Segons els sindicats, l'actitud de l'empresa no ha permès desconvocar les vagues que començaran aquest divendres. Les mobilitzacions ja tenen dictades, per part del Departament de Treball, uns serveis mínims que els sindicats qualifiquen 'd'exessius' , malgrat que 'els respectaran', ha afegit.

Les aturades, que duraran tres hores, començaran aquest divendres de les 18 a 21 hores i es repetiran diumenge 4 d'abril de 18 a 21 hores i de 22 a 1 hores, i el dilluns 5 d'abril de 10 a 13 hores. Els treballadors convocats són entre 1.300 i 1.500 i les autopistes afectades l' AP2 (Mediterrani – Lleida – Saragossa), l'AP7 (La Jonquera – Vila-seca – Salou), la C32 (Montgat – Palafolls), la C33 (Barcelona – Montmeló) i la C32 (Castelldefels – Sitges – El Vendrell).