Les jugadores de l’Uni Girona participen a la campanya solidària de l’Espai Gironès

Fins ara ja s’han fet 7.000 donatius

Les jugadores de l’Uni Girona,Laia Flores, Iho López i la recent fitxada Magali Mendy, han participat avui a la campanya solidària de Nadal de l’Espai Gironès i s’han llançat pel tobogan instal·lat al pàrquing exterior.

La campanya, que va començar el 2 de desembre, té un gran èxit de participació, amb un total fins ara de 7.000 donatius. Tot el que es reculli fins el 5 de gener (últim dia de la campanya) anirà destinat a Càritas Diocesana a Girona, amb l’objectiu de contribuir a fer front als efectes de la pandèmia de la covid-19, que ha fet créixer molt la xifra de persones necessitades d’ajuda i amb risc d’exclusió social.

El gerent de l’Espai Gironès, Pau Jordà, ha agraït la participació de les jugadores de l’Uni Girona i la gran implicació dels clients de l’Espai. “El nostre objectiu és arribar als 10.000 donatius i esperem aconseguir-ho”, ha destacat.

Enguany la campanya està apadrinada per Laia Palau, capitana de l’Uni Girona; i dels periodistes Maria Xinxó i Aleix Parisé. Es tracta de l’onzè any consecutiu que l’Espai Gironès porta a terme una campanya solidària de Nadal.

Aquest any s’ha instal·lat una atracció al pàrquing exterior, concretament un tobogan de gel sintètic, i amb el lema Llança’t per Càritas, es pot viure aquesta experiència amb uns flotadors, comprant prèviament una fitxa al Punt d’Informació amb un donatiu mínim d’1 euro. L’horari per fer ús de l’atracció és de les 11 del matí a les 14h, i de les 16h a les 20h. Demà i el 5 de gener, l’horari serà de les 11 del matí fins a les 18h. Es tracta d’una atracció oberta a tothom que hi vulgui participar (els menors de 4 anys han d’anar acompanyats d’un adult). Encara que no s’utilitzi l’atracció es pot fer igualment un donatiu.

Els diners recollits aniran destinats a dos projectes: un de cobertura de necessitats bàsiques amb un servei per a les persones que no poden cobrir-les, per abastir d’aliments i productes higiènics. Aquesta iniciativa s’adreça a persones que viuen soles o a nuclis familiars que es troben en una situació econòmica precària. El segon projecte està destinat a la infància, joves i família, amb un servei d’intervenció educativa. Es tracta d’un projecte socioeducatiu de referència que ofereix un espai de relació, treball en valors i reforç escolar, amb la participació de les famílies i de forma coordinada amb tot l’entorn educatiu.