Figueres aprova un pressupost de més de 65 MEUR per al 2022

Els nous comptes contemplen un increment del 2,29% respecte el 2020

El ple de l'Ajuntament de Figueres (Alt Empordà) ha aprovat aquest dijous els pressupostos per al 2022 amb 14 vots a favor i 7 en contra. Uns comptes de 65.022.079 euros, el que suposa un increment del 2,29% respecte els anteriors.

Des del consistori assenyalen que el nou pressupost se centra en tres àmbits concrets. D'una banda, a donar resposta a les necessitats socials generades per la pandèmia, d'una altra en la modernització i posada al dia d'equipaments i infraestructures de la ciutat i, finalment, en la dinamització i promoció econòmica de la capital de l'Alt Empordà. L'equip de govern municipal destaca el fet d'haver aprovat els comptes amb temps i forma, ja que això permetrà aplicar-los des de l'inici del proper curs pressupostari.

L'increment d'1'5 MEUR respecte l'any passat respon, explica el consistori, a les necessitats de millorar el funcionament de l'Ajuntament, de la ciutat i dels serveis públics. En l'àmbit d'Urbanisme, s'ha incrementat la seva dotació fins a un 26,17%, i s'arriba als 2'1MEUR. El gruix del seu creixement es concentra en la previsió d'execució de diverses inversions reals imputades a aquesta àrea, per valor de més d'1 MEUR, entre les quals destaquen l'adequació de la finca on està prevista la construcció de l'Escola Carme Guasch i l'Oficina Local d'Habitatge.

Un altre dels eixos rellevant del nou pressupost són les partides destinades al sector de l'Empresa i l'Ocupació. En aquest sentit, el ple ha donat llum verda a incrementar-los un 28,52%, dedicant més recursos al Foment de l'ocupació i també al desenvolupament empresarial.

En relació a les inversions municipals, la quantitat prevista és de 6'8 MEUR. En aquest àmbit s'ha prioritzat la millora de l'espai públic, la modernització dels serveis municipals com l'enllumenat o l'aigua, a més de les inversions en equipaments esportius i culturals i les relacionades amb la transició energètica.

Finalment, també destaca la decisió que ha pres el ple en relació als 3,5 MEUR que estaven previstos per al nou pavelló i que no s'han pogut executar perquè el concurs ha quedat desert. Els comptes públics aprovats en el ple d'aquest dimecres contemplen que es destinin íntegrament a la millora de les instal•lacions esportives municipals.

Dins d'aquest pla s'hi inclou l'adequació integral de l'estadi Albert Gurt, on s'hi col•locarà un nou tartan, tanques i es faran nous els vestuaris, la cobertura de la pista exterior del Pavelló Rafel Mora, i la climatització i millora de la piscina exterior, entre d'altres.