Els escombriaires de Cassà de la Selva posposen la vaga fins al 12 de gener

Els treballadors volen garanties que no se'ls podrà enviar a treballar a un altre municipi

La vaga de recollida d'escombraries a Cassà de la Selva (Gironès) s'havia convocat per al dilluns de la setmana vinent. Avui, però, la mediació a Treball ha permès acostar posicions i de fet, l'acord és a tocar. Durant la reunió, el comitè i Selsa han llimat diferències sobre categories salarials, l'abonament de la puja salarial que recull el conveni col·lectiu o la creació d'un lloc de treball fixe per cobrir el d'una baixa de llarga durada.

L'únic punt que queda pendent, de fet, necessita l'aval de l'Ajuntament de Cassà de la Selva. Els treballadors reclamen que es reconegui el centre de Cassà com una unitat autònoma. Això, a banda de poder tenir un delegat, els permetria blindar-se i evitar que se'ls pugui traslladar a treballar en un altre municipi.

L'adjudicatària de la recollida d'escombraries, Selsa, ha accedit a la petició. Però la plantilla reclama que l'Ajuntament també els doni garanties, com a administració receptora del servei. Per això, han decidit parlar-hi per tenir aquest compromís.

Fins al dia 12

Les parts s'han tornat a emplaçar per a una propera reunió el dia 10 de gener. Si l'Ajuntament dona el vistiplau a la petició, la vaga es desconvocarà. De moment, l'aturada s'ha posposat fins al dia 12.

Per la seva banda, mentrestant, el comitè ha convocat una assemblea de treballadors per al proper 3 de gener. Durant la reunió, la plantilla votarà si està d'acord amb la resta de punts que s'han negociat. Els representants dels treballadors, però, ja avancen que tot porta a pensar que s'acceptaran.