Adif licita per 13,7 MEUR la renovació de la catenària entre Figueres i Portbou

Els treballs tindran una durada de 24 mesos i han de servir per reduir el nombre d'avaries

El Consell d'Administració d'Adif ha autoritzat, en la seva darrera reunió, la licitació del contracte per a l'execució de les obres de renovació integral de la línia aèria de contacte al trajecte Figueres-Portbou (Alt Empordà), inclosa a la línia d'ample convencional Barcelona- Portbou. El pressupost de licitació és de 13.731.798 euros (IVA inclòs), i el termini d'execució estimat és de 24 mesos.

L'objectiu d'aquesta actuació, inclosa al Pla de Rodalies, és modernitzar les instal·lacions, dotant-les de nous equipaments per augmentar la fiabilitat, la durabilitat i la disponibilitat de la catenària, un element essencial per garantir la qualitat de l'explotació ferroviària. A més, les obres permetran racionalitzar les necessitats de manteniment i reduir la probabilitat d'incidències relacionades amb el sistema d'electrificació en un tram amb una densitat de circulacions elevada.

Aquesta actuació s'uneix a altres per perfeccionar l'estat la catenària en aquesta línia, com ara les obres entre Celrà i Figueres, actualment en fase de contractació, i els treballs en execució entre Maçanet de la Selva i Caldes de Malavella (Selva).

Entre les operacions principals, destaca l'hissat de pals, l'estesa de nous conductors de catenària i el muntatge d'equips de compensació i de nous elements del sistema d'electrificació.

Aquestes obres contribueixen a la consecució de l'Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) 9 (Indústria, Innovació i Infraestructura), que té entre les metes el desenvolupament d'infraestructures fiables, sostenibles, resistents i de qualitat.