L'AMPA de la Salle vol veure les diligències per saber si el professor va enganyar els seus fills amb la webcam

El president de l'AMPA assegura que les famílies es troben 'enfadades i neguitoses'

Els pares dels alumnes de la classe de 6è A de primària, d'on era tutor el mestre detingut, han mantingut aquest vespre una reunió amb la direcció de la Salle de Figueres. La trobada, que s'ha fet a porta tancada, ha durat al voltant de dues hores. La reunió s'ha convocat d'urgència aquest migdia, després que un grup de pares es presentessin a l'escola i acusessin la direcció de no haver-los informat.

A la sortida, el president de l'AMPA ha explicat que la trobada 'ha estat tensa' perquè les famílies dels nens estan 'enfadades i neguitoses'. Amb l'objectiu d'asserenar-les, l'associació engegarà demà mateix els passos per presentar-se com a acusació particular en el cas. 'El que volem és tenir accés a les diligències perquè la nostra prioritat és veure si s'ha donat algun cas que afectés alumnes de l'escola', ha indicat Garcia.

La policia va detenir el professor, Josep R.M., al seu domicili de Fortià (Alt Empordà) el passat 9 de març. Se l'acusa d'haver enganyat desenes de menors, mitjançant Internet, perquè es despullessin davant la webcam i fessin pràctiques sexuals explícites. Aquest mateix matí, després de transcendir la notícia, la direcció de la Salle de Figueres ha decidit apartar el mestre del seu lloc de feina.

Tot i que de moment no es tenen indicis que Josep R.M. abusés de cap dels seus alumnes, alguns dels pares sí que han explicat que se solia connectar als xats dels seus fills. 'El que demanem a les famílies és que, si tenen indicis, els han de presentar ràpidament a la policia', ha explicat el president de l'AMPA.

Es preveu que aquest mateix divendres els representats de l'associació es posin en contacte amb la policia judicial i que també contactin amb un advocat. 'Com a acusació particular, volem tenir accés a tota la informació i també tranquil·litzar als pares, que estan neguitosos', ha indicat Garcia. El president també ha dit que, durant la trobada, l'AMPA ha ofert la possibilitat d'oferir assistència psicològica 'a possibles famílies que considerin que poden estar afectades'.

Manca d'informació

Durant la reunió, els pares també han criticat que l'escola no els hagués informat abans de la detenció del mestre. 'Es veu estrany que, tot i haver passat quinze dies, el mestre encara continués al seu lloc de feina', ha indicat el president.

De totes maneres, la direcció de la Salle els ha reiterat que no tenia coneixement del cas. 'Ens han dit que s'han posat en contacte amb la policia i que, com que el cas es trobava en secret de sumari no els podien informar', ha precisat Garcia. I ha afegit: 'De totes maneres, molts pares no ho entenen i aquest serà un dels punts que caldrà aclarir'.

El president de l'AMPA ha explicat que la notícia ha trasbalsat la comunitat educativa. 'Estem molt afectats, tant els pares com la resta del professorat', ha indicat. Josep Miquel Garcia ha dit, però, que l'AMPA té 'confiança plena' amb la resta de l'equip docent. Per últim, també ha admès que a l'hora de contractar Josep R.M. 'potser han fallat alguns filtres, que caldrà revisar en un futur'.