Santa Coloma de Farners aprova un pressupost de 16 MEUR pel 2022

Inclou una partida de 500.000 euros per a la nova piscina descoberta

L'Ajuntament de Santa Coloma de Farners (Selva) ha aprovat inicialment aquest dilluns, durant el ple ordinari del desembre, el pressupost general per a l'exercici econòmic 2022, que serà de 16.096.620,24 euros. La proposta manté uns números similars als de l’any anterior, 15.819.831 euros (l’augment és de 276.000 euros) i ha estat aprovada amb 13 vots a favor (ERC-AM, JxCat-Junts, Independents-IdSelva), dues abstencions (PSC) i dos vots en contra (CUP).

Entre les inversions més destacades hi ha una primera partida per començar la construcció de la nova piscina municipal descoberta (500.000 euros) i l’arranjament en vies públiques (300.000 euros). El ple s’ha celebrat per via telemàtica per motius sanitaris malgrat que l’anterior s'havia pogut recuperar la presencialitat.

Joan Martí, l’alcalde, explica que “les noves inversions són necessàries. El pressupost es manté gairebé igual, augmenta relativament poc i pràcticament sense modificar els impostos. Hem aprovat aquest pressupost després de congelar totes les taxes excepte la de residus”. En el ple de l’octubre es va aprovar la proposta de modificació de les ordenances fiscals reguladores dels tributs municipals per a l'exercici 2022, en què tots els impostos i taxes municipals es congelen per l'any que ve excepte la taxa d'escombraries.

Dins del pressupost inicial, el consistori preveu executar diverses actuacions per continuar millorant els equipaments municipals i infraestructures de Santa Coloma. La inversió més destacada (500.000 euros) es destinarà a una primera fase de la construcció de la nova piscina descoberta a la zona dels Saioners. En l’anterior ple es va acordar l’aprovació inicial del projecte d’obres i la voluntat és que a l’estiu del 2023 pugui inaugurar-se –i, al mateix moment, tancar l’actual piscina de la Nòria, que ha quedat obsoleta. El pressupost del projecte és d’1.774.101,50 euros i inclou la construcció de dues piscines d’aigua salada -una de gran i una de petita- seguint uns criteris alts de sostenibilitat.

L’altra gran inversió pel 2022 és de 300.000 euros en arranjament de vies públiques. També s’inclou la reforma de dues canonades d’impulsió d’aigua a Santa Coloma Residencial (115.000 euros) i la dotació per instal·lar àrees tancades d’aportació dels residus (87.000 euros) on no es pugui implementar el nou sistema de recollida selectiva porta a porta, previst per a partir de l’octubre de 2022. Aquest punts permetran individualitzar la recollida de la brossa i les persones usuàries s’identificaran per accedir a aquesta àrea. Dins del pressupost es mantindran lesinversions amb la instal·lacions de plaques fotovoltaiques per autoconsum a edificis municipals (48.500 euros) i altres obres de menor magnitud.

Dissolució de l’organisme autònom de la residència geriàtrica

El pressupost també inclou un increment en d’altres partides, com la recollida d’escombraries després del canvi del servei de retirada de residus i neteja viària, des de l’estiu passat a mans de Nora, empresa pública del Consell Comarcal de la Selva. L’increment de personal, l’actualització de la Relació dels Llocs de Treballs (RLT) i la gestió de la Residència Geriàtrica Sant Salvador d'Horta (de la mà de l’empresa pública Sumar-Serveis Públics d'Acció Social de Catalunya SL després de la dissolució de l’organisme autònom local en el proper exercici) suposaran una major inversió per part del consistori.