Caldes de Malavella aprova un pressupost de 13,8 MEUR pel 2022, el més alt de la seva història

S'inclouen inversions per un import de 4,8 milions d'euros

L’Ajuntament de Caldes de Malavella (Selva) ha aprovat inicialment un pressupost pel 2022 de 13.862.133,49 euros per set vots a favor (Junts per Caldes i C’s) i cinc vots en contra (ERC, Som Caldes i En comú Podem). L’aprovació s’ha dut a terme al ple extraordinari celebrat ahir al vespre. 

Aquest pressupost és el més alt de la història del municipi i creix un 48,54% sense apujar els impostos i l’endeutament, gràcies a la venda d'una parcel·la municipal al sector del Golf. L'alcalde, Salvador Balliu, assenyala que "és un pressupost equilibrat, sostenible i valent que aposta per àrees com Cultura a través del projecte del nou centre cultural o Habitatge i Urbanisme amb la millora de la connectivitat entre el nucli i les urbanitzacions, però, sobretot, és un pressupost que té en compte la situació de crisi actual, de manera que posa en valor el benestar dels caldencs i caldenques”. 

Així doncs, el projecte de pressupost 2022 de Caldes de Malavella destina més de la meitat dels recursos a les àrees de Cultura (33%); Benestar comunitari (15%); Habitatge i Urbanisme (12%); Comerç, Turisme i Petites i mitjanes empreses (9%); Seguretat i mobilitat ciutadana (6%) i Educació (6%). 

Alhora, cal destacar que es contempla el possible increment salarial del 2% que dicta la Llei de Pressupostos Generals de l’Estat que es preveu que s’aprovi el proper 2022. 

Pel que fa a les inversions, hi ha prevista una partida de 4.8 milions d’euros que es destinarà principalment a la construcció del Centre Cultural - Biblioteca; a la millora de la connectivitat entre el nucli i la urbanització Can Solà; a la connexió de la Xarxa d'abastament d'aigua potable al sector Golf i a l'asfaltatge de carrers i millores d'accessibilitat i de voreres. 

El nou Centre Cultural - Biblioteca, les obres del qual començaran l'any vinent, serà l'epicentre de l'activitat cultural a Caldes. El nou centre, juntament amb la nova Escola de Música que ja es troba en la darrera fase de construcció, convertiran Caldes en un referent cultural de la comarca. L’equipament municipal inclourà sales per entitats, sales d’exposicions, sales de conferències, un espai per la ràdio, entre altres. Balliu destaca que “és l’obra més gran que es farà a Caldes, un edifici de 1.700 m2 que complementarà totes les instal·lacions municipals en l’actualitat i en un futur”. 

En acabat el ple l’alcalde ha desitjat unes bones festes i prudència de cara a les festes de Nadal.