Salvem l'Empordà també s'oposa al projecte d'aparcament per a camions d'Orriols

Denuncia que es pretén ubicar en un espai protegí i diu que hi ha alternatives

La IAEDEN-Salvem l'Empordà se suma als veïns d'Orriols i Llampaies (Alt Empordà) i s'oposa al projecte d'aparcament per a 1.200 camions previst a la zona. L'entitat ecologista denuncia que es pretén ubicar en uns terrenys de protecció especial, que hi ha "alternatives suficients" per a espais d'aquestes característiques a l'entorn de Vilamalla, el Far d'Empordà, Llers o la Jonquera i posa en dubte que la logística "hagi de ser el futur de l'Empordà".

En aquest sentit, diuen que no creuen que el transport de mercaderies hagi de continuar creixent i "menys" en camió. "El transport és una de les grans causes d'emissions de CO2, especialment en una comarca com l'Alt Empordà", insisteixen en un comunicat.

Tal i com va avançar aquest diari fa poc més d'una setmana, els veïns de la zona s'estan organitzant en contra del projecte, que preveu una afectació d'unes 24 hectàrees per a més d'un miler de camions, alguns de matèries perilloses. Creuen que tindrà un fort impacte mediambiental i social per a la gent que hi viu. L'Ajuntament de Bàscara, en canvi, ho veu amb bons ulls ja que permetria sanejar els comptes municipals.