Nebrera impulsa un moviment social crític per 'escombrar' la 'mala' política

Ja hi ha fòrums i s'ha posat en marxa un web per donar a conèixer aquest moviment, que també arribarà al carrer

'Ombra del vent (una mica de llum a Catalunya)' era el títol de la conferència que Montserrat Nebrera ha pronunciat aquest dijous a Tribuna Girona. Un discurs fet des dels 'sentiments', segons ha dit, en format d''arenga poètica' més que no pas una conferència. La que va ser diputada del PP a Catalunya ha volgut presentar de forma oficial el moviment 'social, crític i autocrític' amb el món polític que porta per nom 'Ombra del vent' i que ve a ser 'el projecte polític dins els projecte polític' que és Alternativa de Govern, unes sigles registrades que estan 'latents' i que són encara una 'carcassa buida'.

Nebrera no ha confirmat que el partit es presenti a les pròximes eleccions de la tardor però ha deixat la porta oberta a aquesta possibilitat en funció del suport social que obtingui.'No hi haurà Alternativa de Govern sense aquesta força; no hi haurà partit sense això; però si hi sou, hi serà, aquest és el meu compromís', ha assenyalat. Tot i això, també ha reconegut que possiblement 'mai hi haurà força suficient com a partit polític' però s'ha mostrat decidida a 'mobilitzar' a la gent a través dels fòrums, un web que està en marxa i també trepitjant el carrer.

Durant la seva intervenció, ha explicat les 'tres línies vermelles' que fonamenten l''Ombra del vent', com són un model liberal social i econòmic, que 'garanteixi la llibertat de les persones' i el 'control polític'; la regeneració política basada en un sistema electoral 'propi' i 'diferent', que faci responsables als polítics davant els ciutadans, i el retrobament de les 'bones maneres' en l'autogovern i la gestió, que permeti canviar les relacions amb el conjunt d'Espanya.

Crítica amb la política, sindicats i patronal

Montserrat Nebrera ha carregat contra la política catalana tot dient que 'no hi ha diputats lliures' i els ha recriminat que cobrin de diners públics sense estar obligats a donar explicacions als ciutadans, que són a qui han de servir. Els sindicats i patronals tampoc han quedat exempts i els ha acusat de 'no fer els deures' i de funcionar gràcies als diners públics que reben. Davant aquesta situació, ha apuntat la necessitat d'un 'nou sistema polític', que trenqui la 'muralla' que separa els ciutadans del poder amb la idea que la política és 'un servei'. També ha criticat a aquells que volen arreglar-ho 'marxant' i 'creant' un estat propi perquè, segons ha dit, el que faran serà reproduir els mateixos vicis que el sistema actual.

Nebrera ha apuntat que 'el millor model' des del seu punt de vista és el d'Alemanya, perquè 'fixa qui és el competent per cada cosa' i evita les duplicitats entre les diferents administracions. Per Catalunya, li suposaria guanyar en 'eficàcia' i 'eficiència', ja que amb 'els mateixos diners' es podrien fer coses millors, alhora que deixaria de ser el 'model federal no explicitat' que és ara i que 'trontolla' per tots costats.

La presidenta d'Alternativa de Govern, ha reconegut entendre que 'fa basarda i fàstic a la major part de la gent allò que fa referència a la política' però ha afegit, 'que ningú s'enganyi; l'hem construïda nosaltres amb la nostra omissió d'un deure fonamental que era estar continuament a sobre de les institucions'. Per això, ha animat als assistents a 'vigiliar', 'participar' i 'implicar-se' i abandonar actituds com ara de queixes i procedir a la mobilització. 'Tothom està cridat a aquesta revolució', ha dit.

El seu passat al PP


Durant el torn de preguntes, un assistent li ha preguntat pel seu passat al PP i de 'què li quedava' d'aquella època. Nebrera ha respost que agraeix al partit haver-li donat una oportunitat per entrar al Parlament i també per haver pogut conèixer com són els partits polítics des de dins. Nebrera ha dit que més enllà d'algunes polèmiques, com ara la que va tenir amb la Ministra de Foment, Magdalena Álvarez, en referir-se al seu accent com a 'acudit', a qui ha dedicat les paraules 'de tant competent, l'envien a Europa perquè no molesti', el seu pas pel PP li va permetre veure el que volia per Catalunya fora d'aquesta formació.