Enxampen quatre lladres que havien robat 70 metres de cablejat d'una grua a Salt

Els agents també han atrapat a tres homes a Campllong que sostreien bigues de ferro d'una masia

En menys d'una setmana els Mossos han enxampat a set lladres de cable i ferro a la comarca del Gironès. El primer cas, el més recent, es remunta a la matinada del passat 28 de gener quan una patrulla de Mossos de Salt van tenir coneixement que diversos ciutadans havien vist un vehicle sospitós carregat de ferro.

Els agents, que estaven realitzant un control preventiu en un dels accessos de la població, va començar una recerca per la zona on podria estar el cotxe i en un dels carrers de la població van localitzar i aturar a un vehicle que coincidia amb el que estaven buscant. Els Mossos van identificar i escorcollar a les quatre persones que es trobaven a l'interior del vehicle i van observar que els lladres tenien les mans brutes i els peus plens de fang.

A l'interior del cotxe van trobar una motxilla amb diferents tipus d'eines, com tenalles, claus angleses, tornavisos, guants de color negre i altre material susceptible de ser emprat per cometre fets delictius. A més, al portamaletes, van localitzar 70 metres de cable de mànega de color negre de diferents mides. Els quatre lladres no van donar explicacions clares de la procedència del cable i, per aquest motiu, van detenir als quatre joves per un delicte de robatori amb força.

Posteriorment, els agents van saber que el cablejat pertanyia a una grua de construcció d'una empresa de Salt. Al lloc dels fets els agents van trobar que el cadenat de la tanca perimetral de l'empresa estava trencat, que la grua tenia els cables tallats i que hi havia diverses petjades recents al terra. Els joves detinguts, tots de nacionalitat espanyola i amb antecedents policials, són Miguel F.F. de 25 anys i veí de Girona, Salvador M.C., de 30 anys i veí de Castell -Platja d'Aro, Alfredo C.Z. de 29 anys i veí de Girona i un menor d'edat veí de Girona.

Els quatre joves van passar el mateix dia 28 de gener a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona que va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Intentaven robar diverses bigues de ferro

D'altra banda, el segon cas de robatori de ferro es va produir durant la tarda del passat 15 de gener a Campllong, al Gironès. Els agents van saber que en un mas d'aquesta població hi havia uns homes que estaven sostraient diverses bigues de ferro.

Un cop van ser al lloc dels fets, els Mossos van veure com una persona - que es trobava al costat d'un generador, una radial i diverses bigues de ferro tallades- estava manipulant els ferros d'un cobert. Els agents van inspeccionar el lloc i van comprovar que el cobert del mas presentava danys i que els lladres tenien unes bigues apilonades a punt per endur-se. Mentre els agents es trobaven a al finca, un vehicle es va acostar al mas i, en veure la presència policial, va intentar fugir del lloc dels fets.

Els Mossos van seguir el cotxe i van aconseguir aturar-lo. Dins del vehicle hi van trobar un albarà per un import de 400 euros, emès per una empresa de reciclatge. Davant d'aquestes evidències, els Mossos van detenir als tres homes: Narcís T.C. de 34 anys i veí de Calonge, Jose Antonio B.H. de 25 anys, veí de Sant Feliu de Guíxols, i Jose Manuel R.B., de 39 anys i també veí de Sant Feliu de Guíxols. Els tres detinguts ja han estat citats per l'autoritat judicial encarregada del cas.