Un institut de Salt mantindrà el seu projecte lingüístic malgrat la sentència del Tribunal Suprem

Consideren el català "la llengua vehicular" i que es troba "minoritzada"

El Claustre i el Consell Escolar de l'Institut Salvador Espriu de Salt (Gironès) han aprovat un manifest sobre el tractament de les llengües al centre en què aposten per mantenir el seu projecte lingüístic actual "de forma íntegra" malgrat la sentència del Tribunal Suprem (TS) que ha obligat una escola de Canet de Mar (Maresme) a fer el 25% de classes en castellà després que ho demanés una família.

El manifest de Salt expressa el rebuig del centre a la decisió del TS ja que entra en un afer "estrictament pedagògic" i sense "rigor". "El català és i ha de ser llengua vehicular als centres de Catalunya perquè és la llengua pròpia i perquè, de les dues oficials, és aquesta la que es troba minoritzada per causes històriques, geogràfiques, demogràfiques i sociològiques", defensa l'institut.

A més, alerta que davant d'aquesta minorització cal "donar al català el paper preeminent que li pertoca a fi de contribuir al seu coneixement, al seu ús i, també, a la seva pervivència". És per això que s'ha decidit de mantenir el projecte lingüístic del centre "i seguir fent de les llengües un objecte d'estudi, de relació i de respecte".