Vidreres mantindrà els correbous i seguirà com a únic municipi gironí en tenir-ne

Només ha participat un 23,13% del cens

Els veïns de Vidreres (Selva) han votat a favor de mantenir els correbous de la Festa Major i el municipi seguirà sent l'única localitat de les comarques gironines en tenir-ne. La consulta ciutadana que s'ha celebrat aquest dissabte i ha tingut una participació del 24,13% ha conclòs amb una majoria dels participants partidaris de continuar amb els correbous.

Segons ha informat l'Ajuntament, que ja havia anunciat que la decisió dels veïns seria vinculant, per 901 sufragis a favor (53,5%) i 772 en contra (45,8%) ha guanyat l'opció taurina. D'un cens de 6.983 persones, han participat a la consulta 1.685.

L'alcalde de Vidreres, Jordi Camps, ha assegurat que la jornada "tenia l'objectiu d'escoltar la veu del poble i fer la seva voluntat" i n'ha destacat que hi ha hagut "contacte permanent amb totes les parts implicades, tant amb l'Associació de defensa ambiental i animal de Vidreres com amb la Comissió organitzadora del Correbous". En un comunicat, el consistori ha afirmat que s'han seguit "totes les garanties de salut" i s'han complert "tots els procediments marcats per la Generalitat per evitar la propagació de la covid-19".