La subdelegació del govern espanyol a Girona rep un ''atac'' amb petards

Ha estat obra del Grup d'Acció per la Independència

El Grup d'Acció per la Independència ha portat a terme aquest matí un "atac" amb petards contra la façana de la subdelegació del govern espanyol a Girona que ha consistit en el llançament de pirotècnica contra la façana de l'edifici però que no ha provocat danys.

L'acció ha tingut lloc quan faltaven deu minuts per les sis del matí però no s'han responsabilitzat del llançament fins a les 18:50h a través d'un missatge publicat a les xarxes socials assegurant que el motiu venia donat per la persecució que pateix el català a la televisió, a la premsa i a Netflix.

El grup també ha ironitzat sobre el "risc" que corre el castellà assegurant que "a ells els agradaria dir-ne Gerona i que els deixéssim anar al lavabo i que no els poséssim pedres a la motxilla i que defenséssim el castellà -aix, l'espanyol- perquè està en perill de mort a Catalunya".

Aquesta acció dona continuïtat al llançament de petards contra la façana de la caserna de la Guàrdia Civil a Figueres (Alt Empordà) fa un parell de setmanes i que l'associació unificada de Guàrdies Civils (AUGC) va denunciar posteriorment en un comunicat.