Detecten un brot de coronavirus a l'Hospital d'Olot amb set afectats

Cinc són pacients i dos són professionals sanitaris

La Fundació Hospital d'Olot ha informat aquesta tarda que s'ha detectat un brot de coronavirus a l'Hospital Comarcal de la Garrotxa que afecta set persones, cinc d'elles són pacients ingressats a la unitat de llarga estada en el sociosanitari mentre que dos són professionals sanitaris.

Des del centre han anunciat que dilluns es repetirà el cribratge entre els usuaris i els professionals per veure si ha augmentat mentre que s'ha pres la determinació de suspendre totes les visites familiars en aquesta unitat com també els nous ingressos.

Amb tot, ja s'ha informat a les famílies dels afectats i s'ha establert un nou circuit de comunicació entre ells mitjançant videotrucades. A la resta d'unitats d'hospitalització es manté el règim de visites establert fins ara (matins de 12h a 14h i tardes de 18h a 20h amb un acompanyant).

En relació amb les dades acumulades i globals de la Fundació, a dia d’avui hi ha vuit pacients ingressats per covid-19, cinc detectats en el brot. Pel que fa als treballadors, n’hi ha sis, dos d'ells detectats en el brot. Des de l’inici de la pandèmia el mes de març, s’han donat 367 altes hospitalàries de pacients amb covid-19, s’han traslladat 58 pacients a les UCI de referències –l’últim ahir dijous 16 de desembre de 2021- i hi ha hagut un total de 42 defuncions a l’Hospital -l’última també ahir dijous 16 de desembre de 2021