Guanyem vol que Girona impulsi un programa d’habitatge compartit per a gent gran

Combatre la soledat i fomentar una tercera edat activa, dos dels principals objectius de la proposta

Guanyem Girona, principal partit a l’oposició al consistori gironí, portarà a votació al proper ple municipal de dilluns una moció per desenvolupar un programa de cohabitatge per a la gent gran. La regidora Dolors Serra, ha definit la soledat de la gent gran com “un dels grans mals invisibilitzats de la nostra ciutat”. Així, la proposta de Guanyem busca explorar vies on l’habitatge compartit permeti combatre la soledat involuntària i alhora fomentar una vida activa a persones de la tercera edat.

Concretament, la moció reclama destinar dos habitatges municipals previstos per a polítiques socials per tal de desenvolupar-hi una prova pilot. Així mateix el text reclama que una de les persones que treballen al servei d’atenció a la gent gran destini part de la seva dedicació a fer l’acompanyament i el seguiment del programa que s’hauria d’impulsar.

La proposta de Guanyem també preveu una campanya de difusió de la iniciativa amb l’objectiu de donar-la a conèixer i incorporar persones interessades en participar-hi. També es buscaria gent  que oferís el seu habitatge al programa per tal d’incorporar-los a la Xarxa d’Habitatges de Mediació. Qui ho fes, comptaria amb avantatges fiscals.

“Assolir una ciutat on tothom s’hi senti còmode és un dels grans reptes de les ciutats del futur. L’envelliment accelerat de la població gironina fa més necessari que mai començar a posar els fonaments per una ciutat on la gent gran s’hi senti cuidada”, ha reblat Serra. “Un dels elements que marcarà les diferències entre les ciutats del futur serà la capacitat de fer ciutats realment adaptades a les necessitats de tothom”, ha reblat la regidora del principal partit a l’oposició.