Roses inicia una prova pilot de zona vermella a l'entorn del Mercat Municipal

Es podrà estacionar durant 30 minuts gratuïtament utilitzant un disc horari

Roses (Alt Empordà) ha posat en funcionament a partir d’avui una prova pilot de zona vermella per a l’estacionament gratuït de vehicles amb limitació horària al carrer Doctor Ferran, a tocar del Mercat Municipal. Amb la nova regulació, l’aparcament es limita a un màxim de 30 minuts entre les 9 i les 13 h al matí  i les 16 i les 20 h a la tarda, de dilluns a dissabte.  Per fer ús d’aquestes places cal disposar d’un disc horari, que des d’ahir es distribueix de manera gratuïta a comerços de la zona i parades del mercat.

Durant aquest matí l’empresa municipal Rosersa ha realitzat les tasques de pintura horitzontal (amb color vermell) i de senyalització amb cartells informatius per delimitar la línia de places d’aparcament que passen a regular-se amb el nou sistema. Concretament, la nova àrea se situa al carrer Doctor Ferran, en el tram comprés entre l’inici de la via i el carrer Marià Benlliure. La nova zona vermella funcionarà durant el període de l’any en què la zona blava no està en funcionament, és a dir, de l’1 d’octubre al 30 d’abril.

La iniciativa neix de les peticions realitzades al consistori per part de paradistes del Mercat Municipal i botiguers d’aquest sector de la població, amb l’objectiu d’afavorir la rotació de vehicles. D’aquesta manera, es vol facilitar que els compradors que es desplacen en cotxe per realitzar les seves compres puguin disposar de places d’aparcament properes.

Per facilitar la implementació de la nova àrea d’aparcament, l’Ajuntament ha distribuït entre paradistes i botigues de la zona discs horaris de cartró que ja estan a disposició del públic gratuïtament. També es poden recollir a les oficines de Promoció Econòmica situades a la primera planta de l’edifici de Turisme, en aquest cas amb presentant un rebut de l’impost de circulació. Tot i així, qualsevol altre model de disc que realitzi aquesta mateixa funció d’altres municipis o bé hagi estat adquirit a llibreries, estancs..., és igualment vàlid sigui quin sigui el seu disseny.  

El funcionament és molt senzill. Les persones usuàries que vulguin fer ús d’aquestes places d’aparcament, només cal que col·loquin en un lloc visible de l’interior del seu vehicles el disc horari, marcant l’hora d’arribada. A partir d’aquell moment disposaran de 30 minuts per fer les seves compres.  El control del temps d’estacionament estarà a càrrec de la Policia Local de Roses.

El regidor de Promoció Econòmica de Roses, Fèlix Llorens, destaca "la voluntat de donar resposta a iniciatives que puguin suposar un augment de clientela i de vendes per al nostre comerç. La nova zona vermella en cap cas persegueix un interès recaptatori, ja què es manté la gratuïtat d’aparcament, sinó l’objectiu d’afavorir la rotació de vehicles perquè la dificultat de trobar aparcament no suposi una pèrdua de compradors. Aquesta prova pilot ens permetrà  valorar el funcionament del nou sistema i la seva possible posada en marxa en altres zones comercials de la població".