Els agents econòmics i Girona demanen un centre de formació centrat en el sector del metall

La Taula per la Reactivació Econòmica i Ocupacional vol impulsar cursos de transport de mercaderies

Els sindicats, patronal i l'Ajuntament de Girona reclamen l'obertura d'un centre de formació ocupacional per fomentar les professions en el sector del metall a la demarcació. Aquesta és una de les demandes que han fet en la Taula per la Reactivació Econòmica i Ocupacional que s'ha reunit aquest divendres al migdia.

Un dels acords que també s'ha tancat entre els agents econòmics de la ciutat i el consistori és l'impuls de formacions per captar persones que treballin en el transport de mercaderies i fixar les línies estratègiques que fomentin les vocacions STEM, sobretot entre les dones. També es vol aprovar una línia d'actuació per capacitar persones en l'àmbit d'energies renovables.

Aquest conjunt d'acords es materialitzaran al llarg d'aquest 2022 i també s'inclouran, entre d'altres punts, en el Pla Estratègic de Promoció Econòmica de Girona 2022-2026 que es redactarà properament des de la Taula. La comissió tècnica de la taula és l'encarregada de tirar endavant aquests acords fixats en el plenari amb l'objectiu de millorar la qualificació professional de les persones que estan a l'atur. A més, la Taula també vol garantir l'equitat de sexes en determinats sectors i professions laborals i coordinar les actuacions que fa cada actor econòmic de la ciutat.

La Taula per la Reactivació Econòmica i Ocupacional de Girona està formada per l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; la regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Girona, Glòria Plana Yanes; la secretària general de CCOO Comarques Gironines, Belén López; el president de FOEG Girona, Ernest Plana; el president de PIMEC Girona, Pere Cornellà, i el secretari general d’UGT Comarques Gironines, Xavier Casas.