El professor de bateria de Quart investigat per abusos sexuals es nega a declarar

Li ha comunicat formalment que el processa per abusar de cinc alumnes

El professor de bateria de Quart (Gironès) investigat per abusos sexuals s'ha acollit al seu dret a no declarar davant del Jutjat d'Instrucció 2 de Girona. Aquest divendres, el jutjat li ha comunicat formalment que el processa per haver abusar sexualment de cinc alumnes mentre els feia classes i ara queda pendent que es fixi el judici, que se celebrarà a l'Audiència.

No se'l jutjarà, però, per una sisena denúncia perquè els fets han prescrit. La interlocutòria de processament relata que l'investigat era un "afamat" professor i que va aprofitar-se dels nois al soterrani de casa seva on els feia classes. L'investigat ha comparegut al jutjat d'incògnit per evitar les càmeres.

El Jutjat d'Instrucció 2de Girona que instrueix la causa contra el professor l'ha citat aquest divendres al matí per comunicar-li formalment que el processa per haver abusat sexualment de cinc alumnes. La declaració indagatòria estava fixada per un quart d'onze del matí i l'investigat hi ha arribat molt abans, totalment d'incògnit per evitar ser captat per les càmeres. En aquesta ocasió, a més, no l'acompanyava el seu advocat Carles Monguilod sinó l'advocada del bufet Belen Fustero.

Poc abans de les deu, hi ha arribat l'advocat dels denunciants, Benet Salellas. A dins l'edifici, però, l'investigat s'hi ha estat poca estona. Després que se li comuniqués el processament, el professor de bateria s'ha acollit al seu dret i no ha declarat.

Amb la d'avui, ja són quatre les vegades que el professor ha hagut de comparèixer per declarar als jutjats. L'últim cop, però, es va limitar a negar els fets i es va remetre a declaracions anteriors.

El jutjat que l'ha citat aquest divendres l'ha processat per haver abusat sexualment de cinc alumnes mentre els feia classes. La interlocutòria de la magistrada recull que era un conegut professor i que es va aprofitar dels nois al soterrani de casa seva. Segons la interlocutòria, el mestre començava fent comentaris lascius i massatges als alumnes per anar-se guanyant la seva confiança per, després, començar a fer-los tocaments, masturbacions o fel·lacions.

Els tocaments i abusos pels que el professor de bateria anirà a judici van tenir lloc entre els anys 2009 i 2020. El desembre del 2020, el jutjat ja va dictar una primera resolució que el processava per abusar de dos alumnes però, arran que es fes públic el cas i les mateixes víctimes s'organitzessin en una xarxa de suport, més víctimes el van denunciar.

Salellas, però, va reclamar que aquestes noves denúncies s'instruïssin conjuntament. És a dir, que s'incorporessin a la causa que el jutjat d'instrucció ja havia obert contra el professor de bateria. El jutjat ho va descartar però l'Audiència va concloure que s'havien d'agrupar perquè es tractava de fet "connexos".

Tot i que l'investigat ha acumulat una desena de denúncies, se'ls processarà per cinc perquè al llarg de la instrucció el jutjat ha conclòs que algunes no poden arribar a judici perquè els fets ja han prescrit. Després de la indagatòria d'aquest divendres, la jutgessa ho trametrà a l'Audiència i es fixarà la data de judici.