Dos detinguts a la Garrotxa per robar les joies a una anciana ferida a qui feien companyia

Els bens tenien un valor de 17.820 euros en total

Els Mossos d’Esquadra van detenir el 29 de novembre, una dona de 48 anys, de nacionalitat equatoriana i un home de 56 anys, de nacionalitat espanyola, veïns de Sant Joan les Fonts (Garrotxa), com a presumptes autors d’un delicte de furt.

A principis del mes de novembre agents d’aquesta comissaria van rebre la denúncia d’una dona d’edat avançada que els va explicar que li havien desaparegut nombroses joies del seu domicili.

La dona va explicar que aquestes desaparicions van coincidir després que una veïna del poble de Sant Joan les Fonts s’oferís a fer-li companyia i a fer-li les tasques domèstiques de la casa després que l’anciana patís un accident i es trenqués el peu.

La veïna li havia sostret les múltiples joies, tals com arracades, anells, cadenes, medalles, totes elles valorades en 17.820 euros aprofitant-se de la bona fe i la vulnerabilitat de la senyora.

Aquestes joies havien estat venudes en botigues de compravenda d’or d’Esplugues i Hospitalet de Llobregat, Olot i Vic per part d’ella i d’un home.

Els agents els van detenir el passat 29 de novembre a Olot com a presumptes autors d’aquest delicte de furt. Els detinguts, ella amb antecedents previs, van passar a disposició del Jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia d’Olot, qui en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.