Els bombers rescaten sis persones en dos dies a les comarques gironines

Dos dels rescats van ser a la muntanya degut a la nevada

Els Bombers de la Generalitat han treballat, en aquests darrers dos dies festius, en diversos serveis de salvament, la majoria d’ells condicionats per la presència de neu. Pel que fa a les comarques gironines, han assistit a un total de sis persones en tres actuacions repartides en dos dies.

El primer va tenir lloc el diumenge a les 19:02h quan dos nois, acompanyats d’un gos, avisen que estan caminant entre Ribes de Freser (Ripollès) i el refugi Claus i les condicions no els permeten prosseguir.  Hi ha molta neu i han perdut el camí; no saben si estan més a prop de Tregurà o de Ribes.

S’activa el Grup d’Actuacions Especials (GRAE) i bombers dels parcs de Camprodon i Ripoll. Uns i altres decideixen pujar cap a la zona per diferents vessants, per duplicar la possibilitat de trobar aviat els joves. Els efectius constaten la presència de torb. Més endavant el vespre, els joves aconsegueixen fer arribar la seva ubicació mitjançant missatgeria instantània; han plantat una tenda i s’hi ha arrecerat. Els efectius els localitzen, sans i estalvis, a les 00:18 h.

El segon rescat va ser a les 21:24h a Puigcerdà (Cerdanya) quan tres joves s’estan al refugi de Serrat de l’Orri després de caminar des de La Molina i es posen en contacte amb el 112 per avisar del mal estat de salut d’una de les integrats del grup. La jove, adverteixen, està molt freda i no pot caminar, malgrat estar sota sostre. S’activa el GRAE i una dotació del parc d’Alp.

A les 22:24h els efectius assoleixen el refugi, després d’haver demanant als joves que sortissin a l’exterior i fessin fressa, dons la visibilitat és gairebé nul·la causa del vent i la neu. Les dotacions traslladen els joves fins a l’hospital de Puigcerdà.

L'últim rescat va succeir ahir a les 5:03h a Vilallonga de Ter (Ripollès) quan dues dotacions del parc de Santa Coloma de Farners van sortir a fer recerca d’un jove que es dirigia en bicicleta a la feina per la carretera C-63 i, en trobar-hi senyalització extraordinària, es va desviar per un camí de bosc i es va pedre entre Sant Martí i Brunyola. Les dotacions el van localitzar localitzat a les 05:5h, espantat i amb fred, i el van dur en vehicle fins la carretera, des d’on va prosseguir el seu camí.