Els comuns de les comarques gironines renoven l'executiva

Situen Eugènia Pascual i Joan Salmerón al capdavant

Catalunya en Comú ha renovat els càrrecs de la seva executiva a les comarques gironines en el marc de la 3a Assemblea Nacional de la formació, celebrada els dies 20 i 21 de novembre passats. La nova direcció dels comuns s'ha reunit aquesta setmana i ha aprovat les responsabilitats de l'equip format per dotze persones i que tornen a encapçalar la coordinadora i responsable d'Acció Política, Eugènia Pascual, i el responsable d'Organització i ex regidor de Blanes, Joan Salmerón.

De les dotze persones que integren la nova executiva, set repeteixen en les seves responsabilitats, a més del tàndem de coordinació: Jordi Romero (Finances i Extensió Territorial), l'ex diputat Marc Vidal (Institucional), la regidora de Sils i consellera de la Selva, Cristina Simó (Feminismes), Sara Sigüenza (presentadora de l'espai jove d'entrevistes a Instagram 'Xerrem en Comú'), que en aquesta etapa serà l’encarregada de Comunicació i Transparència, i Zaida Linares, coordinadora de Confluència Jove i ara responsable de Món del Treball.

Els cinc nous membres que s'incorporen a l'executiva dels comuns de CCGG són: la regidora de Govern de Blanes i activista feminista i LGTBI, Marian Anguita, l'activista garrotxí de Salvem les Valls i l'Amical d'Ex Guerrillers de Catalunya, Raül Valls (Àrea Social), la professora de Química de la UdG i activista d'Aigua és Vida, Victòria Salvadó (Medi Ambient), el dirigent de Confluència Jove,Rubén Paz (Joventut), i l'activista de Salut que assumeix aquesta responsabilitat, Ros Fernàndez.

La nova executiva dels comuns de CCGG, des de la seva experiència de l’esquerra transformadora, vol assumir els reptes de present i de futur, consolidant l’espai unitari amb Podem. Amb l'horitzó de les eleccions municipals de 2023, els comuns també volen atreure espais municipalistes propers al seu ideari i als seus valors, perquè sumin al projecte. “Volem créixer en els municipis de les comarques gironines i arrelar al territori de cara al repte de 2023. Volem, com deia el lema de la nostra Assemblea nacional, guanyar per transformar”, assegura la coordinadora Eugènia Pascual.