Investiguen un home que va matar un gos d'un tret d'escopeta a Palau-sator

L'home testifica davant els Mossos d'Esquadra que ho va fer "en defensa pròpia"

Polèmica a Palau-sator (Baix Empordà) després que el propietari d'una finca on es recullen pomes va matar un cadell de gos d'un tret amb una escopeta el passat dimecres, iniciant-se posteriorment una campanya de descrèdit contra un restaurant proper, segons ha pogut saber El Gerió Digital i ha confirmat el cos dels Mossos d'Esquadra.

La policia catalana va rebre l'avís d'un testimoni a les 14:15h de la tarda alertant que un home de 58 anys, nacionalitat espanyola i veí de Gualta, havia matat d'un tret un gos que es trobava dins la finca on s'hi treballa en la recollida de poma. Els agents quan van arribar van localitzar restes de sang a l'aparcament del restaurant Mooma i a pocs metres de distància el cos sense vida de l'animal, de la raça Border Collie i nou mesos d'edat.

L'home, que va intentar amagar el cos de la mascota dins unes bosses i en un contenidor, va explicar als agents que primer va disparar a l'aire per espantar-lo però que aleshores el va atacar i li va disparar per a defensar-se. Els Mossos li van comissar l'arma, la llicència i la guia, iniciant una investigació sobre els fets que a hores d'ara segueix oberta. Per la seva banda, altres testimonis van testificar que aquesta situació "no era la primera vegada" que es donava.

Campanya contra el restaurant

Les xarxes socials s'han omplert les darreres hores de missatges acusant als propietaris del restaurant Mooma de ser els responsables de la mort del gos, que respon al nom de Llamp. L'establiment ha sortit al pas d'aquestes acusacions mitjançant el seu perfil d'Instagram, lamentant els fets i desvinculant-se totalment de l'acció perpetrada per "l'encarregat de la gestió de les plantacions de pomeres" qui va "tenir un incident fortuït" amb la mascota.

En aquest sentit, expliquen que "l'acció individual d'una persona que és externa al restaurant no ens identifica i no s'adiu a la nostra manera de fer ni el tracte que us hem demostrat cada dia dels últims anys. Si bé és cert que ens uneix una relació familiar, en Llorenç sempre ha estat desvinculat de la gestió del restaurant, la qual gestiono conjuntament amb un equip de professionals. Actualment és el propietari de la finca i fructicultor però, degut als fets que us hem exposat, estem tramitant totes les accions legals necessàries per a desvincular-nos totalment".

Finalment, des del restaurant demanen a tots els usuaris que no facin difusió de les falses acusacions contra l'establiment que "només volen fer-nos més mal".