L'hospital de Blanes restringeix les visites i els acompanyants a partir de dimarts per evitar contagis

La UPO i l’àrea de crítics d’urgències també redueix l’horari de visita

Donada la situació epidemiològica actual provocada per la covid-19 i seguint les recomanacions del Servei Català de la Salut, es prenen noves mesures als hospitals de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, Blanes i Calella, amb l’objectiu de limitar la circulació d’usuaris dins dels centres i reduir així el risc de contagi.

A partir del dimarts 7 de desembre es redueix l’horari de visites als pacients no covid ingressats. S’estableix una hora al dia en el torn de migdia, de 13 a 14 hores, i només es permetrà, com fins ara, l’entrada d’un acompanyant per pacient, procurant que sigui sempre la mateixa persona, així com es recomana que es prioritzin els acompanyants correctament vacunats o que hagin superat la malaltia.

També queda restringit al servei d’Urgències dels dos hospitals l’horari de visites als pacients no covid que es trobin ingressats a la Unitat Polivalent d’Observació i a l’àrea de crítics. En aquest cas, a partir de dimarts 7 de desembre serà també d’una única hora al dia en el torn de migdia, de 13 a 14 h.

Punt de recollida d’objectes personals, exceptuant menjar

Per a aquells familiars que no poden visitar els pacients perquè són positius per coronavirus o per als acompanyants que no poden venir durant la franja horària marcada per fer la visita, s’habilita, a partir d’aquest pròxim dimarts, un punt de recollida d’objectes personals a cada centre hospitalari perquè els familiars hi puguin dipositar de forma puntual pertinences que vulguin fer arribar als pacients.

La recollida estarà situada al Punt d’Informació de l’Hospital de Calella i al Punt d’Informació de l’Hospital de Blanes en horari de 15 h a 19 h de dilluns a divendres. Els objectes rebuts es repartiran tan aviat com sigui possible en funció de la disponibilitat dels professionals. Les pertinences per ser repartides han d’anar degudament identificades amb nom, cognom i número d’habitació, i sota cap circumstància s’acceptarà la recollida de menjar.

Consultes externes, sense acompanyants

Pel que fa a les consultes externes es restringeix l’entrada d’acompanyants, a excepció de menors d’edat, en ecografies obstètriques, persones amb discapacitat intel·lectual, trastorn de la conducta o de salut mental i aquelles en què es consideri que l’acompanyament pot facilitar el procés assistencial.

Pacient quirúrgic i hospital de dia, un acompanyant

Amb relació als pacients que han estat intervinguts quirúrgicament, es permetrà que puguin estar acompanyats d’una persona la primera nit després de l’operació. Així com es contempla, de forma excepcional, l’estada d’un acompanyant durant la nit en tots aquells pacients que ho puguin requerir sota criteri dels professionals.

També es permetrà l’entrada d’un acompanyant en el cas de les persones que hagin d’anar a l’hospital de dia i a les unitats de cirurgia sense ingrés.

En totes les circumstàncies descrites, els familiars o acompanyants han de portar posada en tot moment la mascareta, que es recomana que sigui quirúrgica, i s’han de rentar les mans a l’entrada del centre amb solució hidroalcohòlica i fer-ho de forma freqüent durant l’estada usant els dispensadors que hi ha repartits en diferents punts. Així mateix, també es recomana que es prioritzin els acompanyants correctament vacunats o que hagin superat ja la malaltia quan han de visitar pacients ingressats.

Des de la Corporació s’agraeix la comprensió de la ciutadania davant de les noves mesures que s’estableixen per minimitzar en la mesura del possible el risc de contagi dins dels centres sanitaris i poder oferir uns espais el més segur possibles a tots els usuaris.