Descarrila un tren de la R3 entre Planoles i Ribes de Freser per una esllavissada

Hi viatjaven 12 persones al seu interior

Una esllavissada sobre la infraestructura d'Adif ha provocat una sortida d'eixos en un tren de l'R3 entre Planoles i Ribes de Freser. Es tracta del tren que ha sortit de Puigcerdà a les 6.21 hores amb destí Barcelona. La incidència ha tingut lloc cap a les 7.05 hores.

Els 12 viatgers i el personal del tren han resultat il·lesos i seran evacuats en autobús; i transbordats a destí per carretera. Segons informa Renfe, s'està gestionant servei alternatiu per carretera entre Ribes i Puigcerdà per a la resta de serveis de la línia R3.

Els blocs de pedra que han caigut estaven situats a la cornisa de l'entrada del túnel on ha descarrilat el tren. De fet, segons ha pogut comprovar, malgrat que el maquinista ha pogut accionar el fre d'emergència, el tren ha recorregut uns metres de via i ha quedat aturat a l'interior del túnel, on ha sortit de la via per l'eix de davant.

Tècnics d'Adif s'han desplaçat al punt de la incidència per avaluar els danys a la infraestructura i les causes de la esllavissada. Per la seva part, Protecció Civil de la Generalitat ha activat inicialment la prealerta del pla Ferrocat –que ha finalitzat a dos quarts d'onze del matí- i els Bombers de la Generalitat han enviat set dotacions fins al lloc de l'accident.