Domènec Espadalé promet ajudar les empreses a superar la crisi

Ha estat reelegit president de la Cambra de Comerç de Girona

No hi ha hagut sorpreses d'última hora i la candidatura de Domènec Espadalé ha estat la única presentada per a presidir la Cambra de Comerç en aquest convuls context de crisi econòmica. La llei de cambres permet a un president estar al capdavant del càrrec tres mandats però Espadalé ja ha avançat que serà la darrera vegada que ocupi aquest càrrec. Reelegit per primer cop al 2006, en substitució d'Antoni Hostench que fou president 15 anys, aquest empresari garrotxí s'ha fixat com a principal objectiu ajudar les empreses a superar la crisi.

'Cal seguir en el camí d'aquests quatre anys però posant l'accent en les accions que poden ajudar a superar la crisi i obrir les empreses a l'exterior', ha afirmat en el seu discurs. Per això, Espadalé ha assenyalat que les prioritats de treball de la cambra passaran per fomentar la internacionalització de les empreses, aconseguir finançament per aquestes i també una aposta clara pel foment de l'emprenedoria. 'Cal sàvia nova al nostre teixit empresarial', ha afirmat.

Algunes de les clau per aconseguir-ho, segons ha manifestat el president, passa per programes d'exportació 'més agosarats', una aposta clara per ajudar els emprenedors i per buscar noves línies de finançament. Per Espadalé, obrir mercat a l'exterior a països on el consum no hagi caigut tant és una de les sortides que les empreses tenen a la crisi. 'Aquí sortir de la crisi serà més lent del què ens pensàvem, seran quatre anys durs', ha reflexionat.

D'altra banda, Espadalé també ha advertit que durant aquest període de crisi caldrà 'ser més vigilants i crítics si cal amb les administracions per tal d'exigir els compromisos adquirits'. El compromís d'exercir la presidència 'amb independència' també ha estat un dels objectius fixats per Espadalé.

Poques sorpreses al comitè exectiu

La reelecció d'Espadalé ha estat votada pels 39 membres del ple de la cambra, elegits el passat mes de maig. En aquelles eleccions es van renovar 14 dels membres, el 25% de la composició del ple. El comitè executiu escollit no presenta sorpreses i repeteixen tots els membres que el formaven anteriorment. Tampoc s'han presentat durant el ple constitutiu noves candidatures a ocupar algun d'aquests deu càrrecs.

Domènec Espadalé serà el president per als propers quatre anys (ha rebut 38 vots), Joaquim Maria Caula repeteix com a vicepresident primer (37 vots), Jaume Fàbrega serà vicepresident segon (39 vots), Enric Dotras és vicepresident tercer (38 vots), el tresorer serà Esmeragdo Masias (39 vots), i els cinc vocals del comitè executiu són Joan Josep Alcalà (38 vots), Narcís Bartrina (39 vots), Joan Casadevall (37 vots), Pere Giró (38 vots) i Josep Santandreu que substitueix en el càrrec Pere Servià que no s'ha tornat a presentar. Santandreu s'ocuparà de fer el seguiment i el control de les infraestructures gironines.