El pont de la Puríssima omplira el Pirineu i deixarà la Costa Brava a mig gas

La majoria de turistes es preveu siguin de l'àrea metropolitana de Barcelona

El pont de la Puríssima generarà unes ocupacions desiguals a la demarcació de Girona. La Cerdanya i el Ripollès destaquen per les seves elevades ocupacions, amb reserves que estan entre el 85 i el 90% en la majoria d'establiments. Per altra banda, la Garrotxa també preveu un bon pont amb un 80% de les places ocupades.

Pel que fa a Girona i rodalies, aquesta xifra cau al 65% i a la Costa Brava les ocupacions son molt desiguals. A l'Alt Empordà i la Selva Marítima tenen unes reserves al voltant del 65% de les places, mentre que a la Costa Brava Centre només n'hi ha un 55%.

El perfil de visitant a Girona durant la propera setmana serà bàsicament català i la majoria d'ells vindran de l'àrea metropolitana de Barcelona. De mitjana els turistes es quedaran entre dues i tres nits a la demarcació.

El Pont de la Puríssima sol ser una de les èpoques amb més demanda de cases de turisme rural i, de fet, la majoria estan plenes. La gerent de l'empresa Racó Rural, Anna Agustí, ha afirmat que aquest any l'augment de contagis dels últims dies ha fet que es paralitzessin algunes reserves de grups. Això ha obligat a moltes empreses a adaptar les cases per grups més reduïts. Malgrat tot, Agustí s'ha mostrat confiada en aquest pont i afirma que a la seva empresa ja tenen les set cases que lloguen ocupades.