Llambilles es reunirà amb Territori el 2022 per reclamar un nou traçat de la C-65

L'alcalde, Josep Maria Vidal, creu que la nova carretera hauria d'estar desdoblada

La històrica reclamació d'una variant al municipi de Llambilles (Gironès) on hi discorre la C-65 tornarà a prendre força de cares a l'any vinent quan s'espera que el consistori es reuneixi amb el conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, per tal de reclamar un nou traçat de la carretera.

L'alcalde de Llambilles, Josep Maria Vidal, considera oportú un nou recorregut per aquesta carretera i que estigui desdoblada per tal de suportar tot el volum de vehicles. Durant l'any hi circulen 25.000 vehicles diaris mentre que a l'estiu la xifra s'enfila fins als 35.000 per a tots aquells que es dirigeixen o tornen de la Costa Brava. Amb tot, Vidal ha parlat amb El Gerió Digital d'una via que "no està dimensionada" i creu que la retirada del semàfor "no eliminarà les cues" a banda que "és necessari per a garantir una segura incorporació a la carretera per part dels veïns del poble".

A l'espera d'una variant en aquest punt, des de l'Ajuntament es va organitzar una consulta l'any passat per debatre la proposta de Territori, la qual consistia en fer una rotonda a l'entrada del poble, venint de Quart, per "minimitzar" l'efecte del semàfor a la C-65 i millorar-ne els accessos. A l'octubre es van donar els resultats que, amb una participació del 34%, la majoria van votar 'no' a la nova rotonda.

La consulta popular sobre aquesta infraestructura és un compromís que va adquirir Vidal, en considerar que es tractava d’un projecte de gran envergadura i que calia consensuar-ho amb els veïns. El departament estava disposat a aportar fins a 2 milions d'euros (MEUR) però d'ençà que el poble s'ha quedat sense solucions i tot passaria per un nou traçat de la carretera.

La data de la reunió entre Vidal i Puigneró encara no està consensuada però l'objectiu és que se celebri al llarg del 2022.