La taula de coordinació local pel dret a l'habitatge a Girona es reunirà un cop al mes

L'alcalde de la ciutat, Carles Puigdemont, s'ha compromès davant la PAH

Aquesta taula es va crear ara fa més de sis mesos amb l'objectiu de treballar per aquelles persones que haguessin perdut casa seva o estiguessin en risc de ser desnonats. La mesa estava prevista que comptés amb dues parta, una més tècnica que s'ha anat reunint cada quinze dies, i una altre vessant més política que només s'ha reunit en ocasions puntuals.

L'organisme està format per la Plataforma d'Afectats, l'Ajuntament de Girona, el col·legi d'advocats, Cáritas i sis partits polítics i treballen per buscar solucions efectives tant per a la dació en pagament com l'accés a lloguers socials. La portaveu de la PAH a Girona, Marta Afuera, ha explicat que l'alcalde de Girona es va presentar "per sorpresa" durant l'assemblea setmanal que fan cada divendres a les sis de la tarda a l'Espai Marfà i va mostrar la seva voluntat de reunir-se cada mes per tractar aquesta greu problemàtica.

"És molt important que els polítics pugin tenir informació de forma ràpida i directe ja que han de prendre decisions amb molt poc temps", ha explicat Afuera. Segons la portaveu, la taula tècnica s'ha anat reunit cada quinze dies però per avançar en els acords cal el vist i plau del vessant polític.