Vidreres consultarà als veïns el 18 de desembre si s'elimina la celebració de Correbous

Fins a 6.500 persones estan cridades a participar

La consulta sobre si s'elimina la celebració de Correbous a Vidreres (Selva) se celebrarà finalment el proper 18 de desembre, entre les nou del matí i les set de la tarda al Centre Cívic. Així ho han acordat l'Ajuntament, l’Associació de defensa ambiental i animal de Vidreres i la Comissió que organitza la festa del Correbous després que es va anular l'anterior degut a la pandèmia.

La consulta presencial tindrà un desenvolupament semblant a unes eleccions municipals, tenint en compte que els espais permesos per fer publicitat de campanya seran els mateixos que en uns comicis locals. També hi haurà apoderats pel mateix dia de la consulta. La pregunta serà: "Vols correbous a Vidreres?" amb dues possibles respostes de 'sí' o 'no'.

La consulta s’ha preparat seguint les indicacions de la Llei de consultes en Règim Local de la Generalitat de Catalunya i amb totes les garanties sanitàries.  La consulta podrà votar-se a partir dels 16 anys. En total hi ha més de 6.500 veïns cridats en aquesta consulta no referendaria que decidirà si hi haurà continuïtat o no a la celebració dels correbous al municipi, sigui quina sigui la diferència de vots i la xifra de participació.

L’alcalde del municipi, Jordi Camps, espera que participin molts veïns, "com més gent voti més veraç serà el resultat de la consulta”.