Arbúcies vol que es reconegui l’escola Vedruna com a centre d’alta complexitat

El centre es va quedar enguany sense cencert educatiu

El Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya va comunicar a l’escola Vedruna d'Arbúcies (Selva) que, aquest curs 2021- 2022, es retirava el concert educatiu al grup de P3 perquè la matrícula no arribava els 13 alumnes, número mínim exigit. És per aquest motiu que el Ple de l’Ajuntament d’Arbúcies reclama la reactivació del concert a P3.

Segons el consistori, el prejudici de la retirada del concert no és només econòmic, sinó que també afecta a recursos pedagògics i d’acompanyament educatiu que garanteixen la bona acollida de l’alumnat i la seva integració al centre que, en dades d’aquest curs, compta amb un gran percentatge d’alumnes de famílies d’origen migrant, en una immensa majoria no escolaritzats fins a P3.

A més, un percentatge important d’aquests nuclis familiars segueixen plans de treball establerts, per diferents administracions de benestar social, associats a situacions sòcio-econòmiques desfavorables i de vulnerabilitat.

Tanmateix, cal tenir en compte que l’escola gestiona, igual que la resta de centres educatius del municipi, un nombre variable d’alumnes amb Necessitats Educatives Especials (NEE).

Per tots aquests factors, "l’escola esdevé un centre d’alta complexitat, tal com reflecteixen els informes de l’àrea d’Atenció a les Persones i la mateixa escola adreçats als serveis territorials", assenyalen.

El regidor d’Educació, Jaume Salmeron, recorda que de de l’Ajuntament “treballem perquè tots els centres arbuciencs tinguin els mateixos recursos disponibles. Si un dels centres flaqueja, tota la comunitat educativa se’n ressent”.