Palafrugell porta demà a aprovació un pressupost de 41,6 MEUR pel 2022

La partida en inversions supera els 2,5 milions

L’equip de Govern de l’Ajuntament de Palafrugell (Baix Empordà) portarà a aprovació del Ple del consistori, la proposta de Pressupost Municipal per a l’exercici 2022, per un import global consolidat de 41.690.097 euros.

Aquest pressupost inclou l’Ajuntament i l’Institut de Promoció Econòmica (IPEP), el Museu del Suro i el consorci Fraternal-Mercantil. El plenari extraordinari sobre els pressupostos tindrà lloc demà. Cal destacar que les àrees municipals que més augmenten la seva despesa corrent respecte l’any anterior són les vinculades amb serveis a les persones i a l’activitat econòmica com és l’Institut de Promoció Econòmica, Educació, Qualitat Urbana, Benestar Social, Seguretat Ciutadana i Comunicació.

L’objectiu principal d’aquest pressupost és pal·liar, en la mesura possible, els efectes econòmics que ha provocat la crisi sanitària al municipi, tant per les persones com per les activitats econòmiques i, per això, és fonamental potenciar els serveis municipals que tenen un caràcter més assistencial per a la població.

Pel que fa referència a les inversions, es presenta un import inferior al 2021, amb un import que supera els 2,5 MEUR. Aquest descens és degut bàsicament a la modificació que ha fet el Govern Central amb les plusvàlues, fet que ha fet disminuir els ingressos municipals. Malgrat aquesta circumstància, també cal destacar que fa uns mesos es va aprofitar el romanent de tresoreria per realitzar algunes de les grans inversions que viurà el municipi, com poden ser el desdoblament de l’avinguda d’Espanya, el carril bici que uneix Palafrugell amb els nuclis de costa, la reforma del priorat de Sta. Anna o el nou Pavelló.

Tot i això, pel 2022 hi destaca el nou projecte d’Enoteca del Museu del Suro, amb 218.000 euros; la reforma del Passeig de La Torre a Calella de Palafrugell, amb 190.000 euros; i l’execució del Parc Territorial que s’ubicarà en els terrenys adjacents a l’avinguda Espanya, amb 150.000 euros.

L’aposta per la sostenibilitat i el medi ambient també quedarà reflectida en aquest pressupost, ja que per primera vegada es contempla la instal·lació de diversos punts de recàrrega destinats a vehicles elèctrics, amb una inversió de 50.000 euros.

Segons Josep Piferrer, alcalde de Palafrugell, “el pressupost que presentem aconsegueix el seu objectiu, que passa per planificar l’activitat econòmica municipal mentre afronta les conseqüències que la crisi sanitària està produint al nostre municipi sense deixar de banda la prestació dels serveis públics locals cap als ciutadans. I tot això malgrat la reducció dels ingressos derivat dels canvis en l’impost sobre l’increment de valor de terrenys de naturalesa urbana”.