La nova edició de l'Acocollona't arriba amb una secció solidària en la lluita contra el càncer

Se celebrarà del 3 al 12 de desembre

L’Acocollona’t, la Setmana de Cinema Fantàstic i de Terror de Girona, afronta enguany, del 3 al 12 de desembre, la seva XIa edició amb la ferma voluntat d’oferir, reconèixer i premiar les millors produccions cinematogràfiques de gènere en format curt de l’any. El certamen ha aconseguit convocar, en aquesta onzena edició, prop d’un miler de produccions vingudes d’arreu, sobretot dels EUA, Mèxic, Regne Unit i Dinamarca, tot i que les produccions estatals són les majoritàries en el total de 22 curts de la selecció oficial.

Aquest any, a més, s'estrena la secció de llargmetratges amb cinc films a competició oficial, així com la sessió Acocollona’t contra el càncer, del dissabte 4 de desembre, la nova iniciativa solidària del festival per recaptar diners per l'Institut Català d'Oncologia. Totes les sessions es projectaran als Cinemes Albèniz Plaça.

La cloenda, però, mantindrà la seva connexió original amb la sala on va començar tot, el Cinema Truffaut, a on s’anunciarà palmarès i s’acomiadarà aquesta onzena edició del festival.

De la mateixa manera, es manté l’Acocexprés, el concurs de curts fets en 24 hores i activitat paral·lela estrella del festival (3 i 4 de desembre), i es presenta l’Acococòmic, un nou concurs de vinyeta còmica.

El festival arrencarà el divendres 3 de desembre, a les vuit del vespre en una gala presentada pel youtuber Jacint Casademont en què ja s’hi podran veure els primers curts a competició oficial, entre ells Hikikomori, de Borja Crespo, que a banda de director, productor, gestor cultural, escriptor, il·lustrador i autor de còmic basc.

En total, el festival estarà més d’una setmana oferint cinema d’autor de gènere i activitats paral·leles. A més, repartirà més de 3.000 euros en premis. Per últim, l’apartat gràfic anirà un any més a càrrec de l’il·lustrador, cineasta i membre fundador del festival, Paco Cavero.