Quim Salvi revalida el rectorat de la UdG en unes eleccions amb el 12,5% de participació

L'actual rector -i únic candidat- ha rebut el 63,58% dels vots emesos

La Universitat de Girona (UdG) ha proclamat Quim Salvi com a nou rector per als propers quatre anys aquest divendres a la tarda. Ho ha fet després de fer el recompte de vots de les eleccions que han comptat tan sols amb el 12,5% de participació. Als comicis, s'han fet de manera telemàtica, s'han emès 1.833 vots. L'actual rector, que era l'únic candidat que es presentava, ha rebut el 63,58% dels vots. La resta han estat en blanc.

Per primera vegada, el procés era virtual i cada estudiant, professor, investigador i treballador de la UdG ha rebut una acreditació personal per emetre el seu vot sense la necessitat de dipositar-lo de forma física en una urna.

Quim Salvi era l'únic candidat que optava a la reelecció, després que no hi hagués més candidatures presentades. Salvi és llicenciat en informàtica per la Universitat Politècnica de Catalunya i doctor en Enginyeria Industrial per la Universitat de Girona. A més, ha format part del grup de recerca en Visió per Computadora i Robòtica de la universitat.

En la seva etapa a la UdG també ha estat vicerector durant el mandat de Joan Batlle (2002-2005) i director de l'Escola Politènica Superior. El 2017 es va presentar a les eleccions pel rectorat i va guanyar-les, agafant el relleu de Sergi Bonet.