Els PGE inclouen una partida fer l'estació del TAV a l'aeroport de Girona

També destinaran 250.000 euros per suprimir els passos a nivell a Figueres

Els Pressupostos Generals de l'Estat inclouran dues partides destinades a projectes de mobilitat a la demarcació de Girona. Els diputats d'ERC al Congrés han incorporat diversos canvis amb la negociació del suport dels republicans en el PGE. El principal projecte de millora és la incorporació del projecte de l'estació del Tren d'Alta Velocitat (TAV) a l'aeroport de Girona.

Per altra banda, l'acord d'ERC amb el govern espanyol incorpora una partida de 250.000 euros a la supressió dels passos de nivell a Figueres. L'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, ha remarcat que aquesta partida satisfà una demanda històrica del municipi perquè permetrà acabar amb "aquesta cicatriu" que representen els passos de nivell per al centre de la capital altempordanesa.

A l’acord també s’hi sumen d’altres partides com 1,5 milions d’euros al nou Arxiu Provincial Girona, 400.000 euros per la restauració de la muralla d’Hostalric, la construcció d’una rotonda a la carretera N-260 a Llançà per 500.000 euros, la millora dels accessos i entorn de Santa Maria de Lladó (BCIN) amb 600.000 euros el projecte de millora de la carretera N-260 Ripoll-Sant Joan Abadesses per 100.000 euros, i 50.000 euros per a l’execució d’un pas subterrani al passeig Ragull de Ripoll, entre altres.