300 persones celebren a Girona la declaració de sobirania aprovada pel Parlament

L'ANC es fixa com a repte sumar el màxim de suports amb vistes al referèndum d'autodeterminació

Poques hores després que el Parlament de Catalunya hagi aprovat la declaració de sobirania, l'ANC havia fet convocatòries a diversos municipis catalans per celebrar aquesta fita. A Girona, a la plaça del Vi -just davant de l'ajuntament- s'hi han concentrat unes 300 persones, entre els quals hi havia bona part de l'equip de govern de CiU ja que la capital gironina està adherida a l'Associació de Municipis per la Independència.

Segons ha explicat el coordinador de Girona per la Independència, la convocatòria té una doble finalitat. Per una banda, celebrar la declaració de sobirania i, per altra banda, iniciar una nova campanya de l'ANC que té com a objectiu el referèndum d'autonomia. "Tenim 18 mesos per sumar el màxim de suports possibles perquè quan es faci el referèndum puguem guanyar-lo", ha manifestat Bosch.

Durant la concentració, Bosch i la regidora gironina Marta Madrenas han llegit un manifest on han remarcat que "30 anys d'autonomies no han servit per res" i que Catalunya només té dues vies: "o bé desaparèixer com a nació o, per contra, iniciar un procés d'independència que ens porti a la constitució del nostre propi estat".

Durant la lectura del manifest, també han donat suport al Parlament després de l'aprovació de la declaració i també l'han instat a convocar "no més enllà del 2014" el referèndum d'autonomia.