Els Bombers fan 16 sortides a la regió de Girona relacionades amb la pluja

Totes elles són de petita importància com ara inundacions lleus en baixos

[ACTUALITZAT 10:40h] Els Bombers de la Generalitat han registrat un total de 16 actuacions a la demarcació de Girona entre les nou del vespre del dilluns i fins a les set del matí d'aquest dimecres, totes elles "de poca rellevància" segons el cos i que han afectat alguns habitatges amb petites inundacions.

De fet, la Regió d'Emergències de Girona, juntament amb la Regió d'Emergències Centre és la que menys afectacions ha tingut de tot Catalunya. Pel que fa a la precipitació acumulada les darreres 31 hores en destaquen els 48,4 litres per metre quadrat de Cassà de la Selva (Gironès); a l'Alt Empordà els 39,4 litres a Cabanes, 21 litres a Portbou o els 11,7 a Roses. Pel que fa a la Garrotxa en són remarcables els 34,4 a la Vall d'en Bas i els 27,7 a Sant Pau de Segúries.

Pel que fa a les afectacions de carreteres cal circular amb cadenes a la GI-400 a Alp (Cerdanya) entre el quilòmetre 0 i el 10 per la neu que ha caigut les darreres hores. També s'ha restringit el pas a vehicles pesants a la N-260 entre Planoles i Urtx al Ripollès per la neu i les plaques de gel sobre la calçada en el tram comprès entre els quilòmetres 138,5 i 174,9.

Per aquest dimecres s'espera que que es mantingui la precipitació fins a mitja tarda, concentrant-se a l'Alt Empordà, la Garrotxa, el Pla de l'Estany, el Gironès i el Baix Empordà, tot i que el gruix més important de pluges ja han desaparegut.