Salt inciarà la reconstrucció del Parc d’Aigües Braves el gener de 2022

Els treballs costaran 225.000 euros

Salt (Gironès) iniciarà les obres per recuperar el Parc d’Aigües Braves de la Pilastra el gener de 2022, un cop el plenari municipi va aprovar aquest dilluns una modificació de crèdit per valor de 225.000 euros per poder començar els treballs aquest mes de gener.

El Parc va quedar greument afectat durant el temporal Gloria i, des d’aleshores, s’ha treballat en el projecte per tornar a disposar d’una instal·lació que ha convertit Salt en un referent en la modalitat del caiac d’estil lliure.

Properament s’adjudicaran les obres i les tasques de reconstrucció del Parc es realitzarà minimitzant l’impacte mediambiental i, tal com explica el regidor d’Esports, Jesús Vilaplana, “durant els dos primers mesos del 2022 per no afectar l’època de fresa dels peixos i la de nidificació dels ocells presents en aquest tram del riu Ter”.

Des de fa més de vint anys, el Parc d’Aigües Braves és la seu de la pràctica esportiva del caiac. L’alcalde de Salt, Jordi Viñas recorda que “des de l’any 2012 i després d’una remodelació que s’hi va dur a terme, la Pilastra acull competicions nacionals i internacionals i al municipi ens podem sentir orgullosos perquè tenim representants reconeguts a nivell internacional com en Quim Fontané, campió Mundial i d’Europa”.

Adaptat a la fauna de la zona

La instal·lació de tarimes que permeten acoblar obstacles mòbils permetrà adaptar les característiques dels ressalts al cabal circulant, formant un pas pels peixos i, al mateix temps, crear una ona que facilitarà la pràctica del caiac d’estil lliure tant per a principiants com per a experts.