Arbúcies acollirà la XIII Trobada d'Entitats Locals de Cultura i Patrimoni de la Selva

També es farà la presentació de resultats i publicacions de la Beca de Recerca la Selva

Arbúcies acollirà la XIII Trobada d’Entitats Locals de Cultura i Patrimoni de la Selva el pròxim dissabte, 27 de novembre de 2021. La Trobada es farà a la sala d’actes del Museu Etnològic del Montseny La Gabella, a partir d’un quart de deu del matí.

L’esdeveniment, organitzat pel Centre d’Estudis Selvatans, el Consell Comarcal de la Selva i l’Arxiu Comarcal, compta amb el suport de la Diputació de Girona i l’Institut Ramon Muntaner i, enguany, del consistori arbucienc, està adreçat a investigadors, responsables d’equipaments patrimonials, món educatiu i universitari i entitats culturals amb l’objectiu d’intercanviar iniciatives i projectes de l’àmbit. En el marc d’aquesta Trobada també s’aprofita per donar a conèixer el resultat del treball guardonat amb la Beca de Recerca La Selva de l’any anterior i s’anuncia el de l’any en curs, en aquesta ocasió es presentaran els resultats de l’any 2019 i el 2020.

La jornada s’iniciarà amb la benvinguda de l’alcalde d’Arbúcies, Pere Garriga, el conseller de Cultura, Pere Fernàndez i el president del Centre d’Estudis Selvatans, Joan Llinàs. A continuació, es farà la presentació d’activitats i l’intercanvi d’experiències i també es farà la presentació del número 32 de Quaderns de la Selva. En aquesta primera part també farà la presentació del llibre editat pel Taller d’Història de Maçanet: Maçanet de la Selva a l’edat mitjana. Paisatge i societat a través de l’arqueologia i la història.

Després de la pausa es farà la presentació dels resultats de la Beca de Recerca la Selva 2019 i 2020 a càrrec dels seus autors. Es presentarà “Per no saber de llegir ni escriure...” Escola, alfabetització i consum literari a la Selva Interior (1750-1905), a càrrec del seu autor Josep Mas; i La immigració francesa a la Selva als segles XVI i XVII, a càrrec de la seva autora, Alexandra Capdevila. La presentació dels resultats de la Beca de Recerca La Selva 2019 i 2020 comptarà amb un col·loqui amb els assistents.

Seguidament es farà la presentació del llibre La tradició terrissera de Breda ( s.XV-s.XX). Terreres, obradors, forns, elaboració i vocabulari. El llibre és el resultat del treball guanyador de la Beca de Recerca La Selva 2017, a càrrec dels autors, Anna Anglisano i Jordi Goñi, i de Jordi Tura, autor del pròleg i director del Museu Etnològic La Gabella d’Arbúcies.

La darrera activitat del matí de la Jornada d’Entitats serà la presentació de la convocatòria de la Beca de Recerca 2021. La cloenda de la jornada d’enguany anirà a càrrec del president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu.