Sentència contra l'Ajuntament de Girona pels trens independentistes

El jutge també condemna el govern de Madrid per fer un "ús electoral" de la denúncia

En la sentència, el magistrat considera que l'Ajuntament de Girona s'excedeix del seu àmbit competencial amb la contractació dels trens, perquè la Diada tenia un caràcter "clarament supramunicipal". El magistrat però, també retreu a la Delegació del Govern un "intent d'utilització de les institucions amb la intenció d'aconseguir beneficis de caire polític o electoral, encara que a la fi es demostrin erronis".

L'Ajuntament de Girona va conèixer el passat 20 de novembre que la delegada del govern espanyol a Catalunya havia interposat una demanda per haver contractat els dos trens que van sortir de Girona i Figueres amb destí a Barcelona amb motiu de la multitudinària manifestació de la Diada.

La demanda de l'Estat tenia com a objectiu que s'anul·lés el decret d'alcaldia de l'Ajuntament de Girona del 7 de setembre, a través del qual es formalitzava la contractació dels dos combois. Uns trens que es van pagar amb els diners dels bitllets i que, a més, van generar un superàvit de 2.500 euros que es va destinar al Banc dels Aliments.