Vila anuncia actuacions d'urgència per millorar la 'carretera de la vergonya'

El conseller de Territori i Sostenibilitat assegura que els treballs de la conselleria respecte la privatització d'ATLL són "correctes"

El conseller ha aprofitat la seva visita a la fira de Fesol de Santa Pau, a la comarca de la Garrotxa, per anunciar que el Govern té previst donar a conèixer pròximament les "actuacions d'urgència" que es realitzaran per millorar l'estat de l'N-141e. Aquesta afirmació arriba després que la setmana passada centenars de ciutadans van realitzar una marxa lenta per l'N-141e, entre Bescanó i Montfullà, per criticar la perillositat i l'alta sinistralitat de la via. Els manifestants, veïns i usuaris de la carretera van demanar un nou traçat per aquesta carretera on, fa poc més d'una setmana, va morir una jove de 18 anys en un accident de trànsit. Ara fa uns anys, una jove ciclista també va perdre la vida en aquesta mateixa via quan intentava creuar la carretera per la via verda.

El conseller ha estat contundent: "No només hem fet un estudi sinó que en les properes setmanes precisarem les actuacions d'urgència que es faran en aquesta carretera", ha assegurat. D'altra banda, Vila no ha volgut avançar cap altre detall sobre el desdoblament de l'autovia d'Olot després que Foment anunciés que no realitzaria el tram que li corresponia d'aquesta carretera. "Aviat fixarem els objectius de la legislatura i també podrem prioritzar els projectes més importants però ens trobem en un context molt difícil i segurament no podrem seguir fent tal i com s'estava fent fins ara", ha alertat.

Finalment, el conseller ha valorat les últimes notícies entorn a la privatització i adjudicació d'Aigües Ter Llobregat. Vila ha ressaltat que el Govern està "tranquil" perquè els treballs de la conselleria són "correctes". "Si algú no ho interpreta d'aquesta manera és legítim que demani empar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i ja ho veurem", ha assenyalat. Ara fa pocs dies, l'empresa Acciona va interposar un recurs contra el TSJC en contra la resolució de l'Òrgan Administratiu de Recursos Contractuals de Catalunya (OARCC) que el passat dos de gener va decidir excloure aquesta empresa de la licitació del servei d'aigua d'ATLL.

"La nostra principal preocupació és donar garanties a les empreses de Catalunya que aquest territori és un país seriós i garantir un bon servei d'aigua a un millor preu", ha manifestat Vila.