Espadaler diu que s'han reduït els assalts a domicilis del Baix Empordà

El conseller d'Interior destaca que la investigació del cas 'Paradise' avança "en la direcció correcta"

En el primer acte oficial del conseller d'Interior, Ramon Espadaler, a les comarques gironines, el conseller ha volgut expressar la seva preocupació davant l'augment de robatoris i assalts que s'havia registrat últimament a la comarca el Baix Empordà. Espadaler ha afirmat que després de l'assalt violent que va acabar amb la vida del empresari gironí, Jordi Comas, van incrementar les dotacions a aquesta zona gironina.

Segons Espadaler, aquest increment d'efectius està donant els seus primers fruits. D'una banda, s'han reduït el nombre d'assalts i robatoris amb força a domicilis a l'ABP de Sant Feliu de Guíxols i s'han detingut a 81 persones per delictes contra el patrimoni a la comarca del Baix Empordà - sobretot a la zona de Sant Feliu de Guíxols- durant els mesos de novembre i desembre. "Han disminuït aquesta mena d'actes delictius que provocaven molt de neguit a la població però, tot i això, no ens quedem satisfets", ha ressaltat el conseller. Espadaler ha assegurat que "no baixaran la guàrdia" i que continuaran amb les tasques de prevenció.

L'ABP de Sant Feliu de Guíxols engloba a varies poblacions costaneres de la Costa Brava. Segons les dades aportades pel comissari i cap de la Regió Policial de Girona dels Mossos d'Esquadra, Joaquim Belenguer, durant el mes d'octubre es van realitzar 62 robatoris amb força a l'interior de domicilis de l'ABP de Sant Feliu de Guíxols. Una xifra que va augmentar fins als 77 durant el mes de novembre i que s'ha reduït fins als 29 assalts durant el mes de desembre.

D'altra banda, el comissari ha assegurat que, des de principis del 2012, els Mossos d'Esquadra van començar a incrementar el nombre d'agents a la comarca del Baix Empordà perquè començaven a augmentar els robatoris en aquesta zona. Durant l'estiu, encara es va reforçar amb més efectius i, finalment, l'assassinat del president de la patronal gironina FOEG, Jordi Comas, va fer saltar totes les alarmes. Segons Belenguer, des de la mort de l'empresari gironí al seu habitatge de Platja d'Aro, es van incrementar amb 70 agents més el nombre d'efectius diaris habituals que controlaven aquest espai. Els nous agents provenen d'altres comissaris de les comarques gironines, efectius de l'ARRO o policies locals de tot el Baix Empordà.

"Durant els últims dos mesos només hi ha hagut un assalt violent el passat 15 de gener dins de l'ABP de Sant Feliu de Guíxols, un altre assalt a l'ABP de la Bisbal d'Empordà i una temptativa", ha assenyalat Belenguer.

Seguint amb aquesta línia, el conseller ha destacat els "bons resultats" que s'obtenen potenciant la coordinació entre els cossos de la Policia Local i els Mossos d'Esquadra. "Des del Govern creiem que cal avançar per aquest camí i unir més els dos cossos perquè la coordinació suma i permet donar un millor servei als ciutadans", ha apuntat Espadaler.

Possibles novetats en el 'cas Paradise'

D'altra banda, el conseller ha destacat que la investigació sobre la bomba que es va col·locar al prostíbul 'Paradise' de la Jonquera i que va caldre desactivar està "avançant" correctament i que és possible que hi hagin novetats en els pròxims dies. Tot i aquestes bones notícies, el conseller no ha desvelat res sobre la nova seu regional dels Mossos a Girona com tampoc la possibilitat de construir una altre comissaria conjunta de la Policia Local i els Mossos a Lloret de Mar. "No ho podem saber sense tenir els pressupostos pel 2013 a la mà. A més, tot apunta que caldran grans esforços i fer més amb menys", ha assegurat.